İzmir’in köklü kulüplerinden Altınordu’nun Türk futboluna kazandırdığı isimlerden milli kaleci Berke Özer, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille’e transfer oldu. Ancak 2018’de 2,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye gönderilirken sözleşmeye eklenen “bir sonraki satıştan yüzde 20 pay” maddesi, daha sonraki bonservissiz transferler nedeniyle İzmir temsilcisine gelir getirmedi.
Fenerbahçe’de 2018-2019 sezonunda yalnızca bir kupa maçında görev alan Berke, iki sezon Belçika’nın Westerlo takımında kiralık oynadı. 2021-2022 sezonunda sarı-lacivertlilerle Süper Lig’de 14, Avrupa Ligi’nde 3 ve Türkiye Kupası’nda 2 maçta forma giyen kaleci, sözleşmesi bitince serbest kalarak Portekiz’in Portimonense ekibine imza attı. Bonservis ücreti alınmadığı için Altınordu da bu transferden pay alamadı.

Türkiye’ye dönüş ve Fransa yolculuğu
Portimonense’de sadece iki kupa maçında oynayan Berke, 2022-2023 sezonunun devre arasında Eyüpspor’a transfer oldu. Fenerbahçe bu anlaşmadan bir sonraki transfer için yüzde 40 pay hakkı elde etti. Eyüpspor, 2,5 yıllık sözleşme imzaladığı Berke’yi Süper Lig ekibi Ümraniyespor’a kiraladı. 2023-2024’te Eyüpspor ile 1. Lig şampiyonluğu yaşayan 25 yaşındaki kaleci, geçen sezon Süper Lig’de 34 maçta görev aldı. Eyüpspor’dan bonuslarla birlikte 5 milyon Euro bedelle Lille’e giden Berke’nin transferinden Altınordu herhangi bir gelir elde edemedi.
Özkan akademide görevde
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, A takım faaliyetlerini bırakacağını açıklamasına rağmen altyapı akademileri ve futbol okullarında görevine devam etme kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Altınordu Futbol Altyapı Şirketi Müdürler Kurulu’nun ilk toplantısını yaptığı, Özkan’ın kurul başkanlığı görevini üstlendiği bildirildi.
Voleyboldan net mesaj
Altınordu Voleybol Yönetimi, kulübün futbol branşındaki gelişmelerin voleybolu etkilemediğini vurguladı. Yapılan açıklamada, “Devrin veya ligden çekilmenin söz konusu olduğu kurum Altınordu Spor Kulübü değil, yalnızca Altınordu Futbol A.Ş.’dir. 1923’ten bu yana varlığını sürdüren Altınordu Spor Kulübü dimdik ayakta kalacaktır. Altınordu Voleybol hedefleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir” denildi.





