Son Mühür- İzmir’de etkisini artıran şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. Kent içi vapur seferlerini gerçekleştiren İZDENİZ, kötü hava koşulları sebebiyle seferlerin durdurulduğunu açıkladı.

İZDENİZ tarafından yapılan duyuruda, “İlimizi etkileyen güney yönlü fırtına kuvvetinde rüzgar nedeniyle 13.15 itibarıyla tüm seferler karşılıklı iptal edilmiştir” ifadesine yer verildi.

Fırtına uyarısı Meteoroloji’den geldi

İZDENİZ'in kararından önce Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Ege Denizi genelini kapsayan bir fırtına uyarısında bulunmuştu. Açıklamada, Kuzey Ege’de fırtınanın 16 Mayıs öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerinden, akşam saatlerinden itibaren ise güneybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70–90 km/saat) esmesinin beklendiği belirtildi.

Yetkililer, fırtınanın 17 Mayıs sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin öngörüldüğünü bildirirken, denizciler ve ulaşım kullanıcıları için dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Güney Ege için de benzer uyarılar yapılırken, “Rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra güney ve güneydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Güney Ege'de fırtınanın aynı gün gece geç saatlerden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.” denildi.

Meteoroloji, hem deniz ulaşımında hem de kara trafiğinde yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY