Son Mühür/ Dilek Durak- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içerisinde hizmet veren Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği kapsamlı yenileme işlemlerini tamamladı.

İzmir'de termometreler ne gösteriyor? Bugün hava nasıl olacak? 4 Ekim Pazar Hava Durumu
İzmir'de termometreler ne gösteriyor? Bugün hava nasıl olacak? 4 Ekim Pazar Hava Durumu
İçeriği Görüntüle

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla salon, parkeden çatıya ve aydınlatma sistemlerine kadar yenilenerek sporcuların kullanımına açıldı.

FIBA onaylı zemin ve yenilenen iç mekan

Salon sporlarının kentteki ana merkezlerinden biri olan tesisin yaklaşık bin metrekarelik oyun sahası baştan sona yenilendi.

Eskiyen zemin sökülerek yerine uluslararası basketbol federasyonu (FIBA) standartlarına uygun parke yapıldı.

Saha yenilemesinin dışında yaklaşık 2 bin metrekarelik iç cephe alanı boyanarak tesis daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

Çatıda yalıtım, aydınlatmada yüzde 66 tasarruf

Celal Atik Spor Salonu Yenileme

Yapının fiziki ömrünü uzatmak için 3 bin 500 metrekarelik çatı alanı, püskürtme polyuera yöntemiyle su yalıtımı yapıldı. Tesisin aydınlatma altyapısındaki yüksek enerji tüketen eski sistemler yenileriyle değiştirildi.

Eski tip 400 watt’lık 125 projektör, 180 watt gücündeki yüksek tavan armatürleriyle değiştirildi. Yapılan bu değişim sayesinde aydınlatma gücü artırılırken, toplam elektrik çekimi 50 kilowatt seviyesinden 17 kilowatt’a düşürüldü. Böylece salondaki elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 66 tasarruf uygulandı.

Yenileme projesi çerçevesinde ayrıca yangın suyu deposu, hidrofor tesisatı ve havuz makine dairesindeki havalandırma ile pompa sistemleri de değiştirildi.

"İzmir’in her bölgesinde yeni projeler üretmeye devam edeceğiz"

Yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Mühendisi Tolga Kanpolat, projenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın spor odaklı kent anlayışı doğrultusunda uygulamaya alındığına dikkat çekerek;

"Cemil Başkanımızın kente ve insanlara verdiği değer doğrultusunda spor salonunda yenileme işlemlerini yaptık. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda kentimize güzel bir tesis kazandırdık.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak daha güzel, modern tesisleri yapmaya devam edeceğiz. İzmir’in her bölgesinde yeni projeler üretmeye, sahaların ve spor salonlarının yapılmasına, yenilenmesine devam edeceğiz." dedi.

Muhabir: Dilek Durak