Son Mühür- İZSU, Çeşme’de su kaynaklarındaki yetersizlik nedeniyle 9 Ağustos’tan itibaren her gece sekiz saatlik kesinti yapılacağını duyurdu. Ayrıca Kınık, Ödemiş ve Seferihisar’da da arızalar nedeniyle planlı kesintiler uygulanacak.

Çeşme’de her gece 8 saat su kesintisi

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), Kutlu Aktaş Barajı’ndaki su seviyesinin yüzde 5’in altına düşmesi nedeniyle Çeşme ilçesinde su kesintisine gidileceğini açıkladı.

Buna göre, 9 Ağustos 2025 Cumartesi günü saat 23.00 ile 10 Ağustos 2025 Pazar günü saat 07.00 arasında sekiz saat süreyle ilçede şebeke suyu verilemeyecek. İZSU, kesintilerin devam eden günlerde de aynı saatlerde uygulanacağını belirterek, programda değişiklik olması halinde vatandaşların bilgilendirileceğini duyurdu.

Su Kesintisi-11

Kınık’ta 5 saatlik kesinti

İZSU’nun programına göre, 20 Ağustos 2025 Çarşamba günü Kınık’ta Aşağı, Fatih, Osmaniye, Türkcedit, Yeni ve Yukarı mahallelerinde 08.30 – 13.30 saatleri arasında yaklaşık 5 saat su kesintisi yaşanacak. Kesinti, Kınık Merkez İsale Hattı’nda oluşan arızadan kaynaklanıyor.

Ödemiş’te elektrik arızası nedeniyle su kesintisi

Aynı gün Ödemiş’te de elektrik arızası nedeniyle su kesintisi yapılacak. GDZ EDAŞ’ın bakım-onarım çalışmaları sırasında Birgi, Bucak, Cevizalan, Gerçekli, Gölcük, Hacıhasan, Kutlubeyler, Tekke ve Üçkonak mahallelerinde 09.00 – 17.00 saatleri arasında yaklaşık 8 saat boyunca şebeke suyunun kesileceği bildirildi.

Seferihisar’da ana boru arızası

Seferihisar’ın Bengiler Mahallesi’nde ise ana boruda meydana gelen arıza nedeniyle 20 Ağustos’ta 08.03 – 11.03 saatleri arasında üç saatlik kesinti yapılacak. Kesintiden Bengiler Mahallesi’nin yanı sıra Mersin Alanı ve Cumhuriyet Caddesi çevresinin de etkileneceği açıklandı.

Vatandaşlara uyarı

İZSU, su kesintilerinin yaşanacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların önceden tedbir alması gerektiğini hatırlatarak, çalışmaların tamamlanmasının ardından şebekeye tekrar su verileceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi