İzmir’in Gaziemir ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hadi Aytar, kalp, tansiyon ve şeker gibi birden fazla hastalık nedeniyle günlük 20 farklı ilaç kullanıyordu. 3 Ağustos’ta ani başlayan şiddetli karın ağrısı üzerine İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’ne başvuran Aytar’ın kalın bağırsağında delik olduğu belirlendi. Acil olarak kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.
“Ölmek üzereydim, çok korktum”
3 çocuk babası Aytar, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “O gece saat 02.00 civarında karnım aniden dayanılmaz şekilde ağrımaya başladı. Sanki bıçakla karın bölgem deliniyormuş gibi bir acı hissettim. Çocuklarım beni hastaneye yetiştirdi.
Doktorlar bağırsağımda delik olduğunu tespit ederek hemen ameliyata aldı. Günde 20 farklı ilaç kullanıyordum ve bu ilaçlar bağırsaklarımı etkilemiş. Ölmek üzere olduğumu hissettim, iyileşebileceğimi düşünemedim.”
İlaç takibi ve hayata dönüş

Hadi Aytar’ın eşi Sıdıka Aytar, eşinin çok sayıda ek hastalığı bulunduğunu belirterek, “Kalp, tansiyon, şeker, tiroid ve romatizma hastalıkları nedeniyle birçok ilacı düzenli olarak takip ediyoruz. Her birini yarım saat arayla yazılı liste üzerinden veriyorum.
Bu kritik süreçte hastaneye gelince karaciğer, dalak ve ince bağırsakta pıhtı oluştuğunu öğrendik. Eşim ‘Beni en yakın hastaneye götürün, ölüyorum’ dedi. Kapalı ameliyatla hayatı kurtarıldı” ifadelerini kullandı.
Kapalı ameliyatla hayata dönüş
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Toylu Meredov, durumun ciddiyetine dikkat çekerek, “Hadi Bey’in birçok ek hastalığı ve aynı anda kan sulandırıcı kullanması nedeniyle risk yüksekti. Tomografi ve muayene bulgularında kalın bağırsakta delinme tespit edilince acilen ameliyata alındı.
Kapalı yöntemle bağırsak dikildi ve karın içi yıkandı. Bu yöntem, açık ameliyata kıyasla hastanın daha az ağrı çekmesini ve hızlı şekilde normal yaşama dönmesini sağladı” dedi.





