SON MÜHÜR – ZEYNEP GÜNAY

İzvimer Turizm Seyahat Acentesi Kurucusu Doğaner Özsaygılı, Son Mühür’e özel açıklamalarda bulunurken şu noktalara değindi:

“Dünya genelinde aşılanma hızı git gide artıyor. Bunu ülkemizde de biraz sağlayabilirsek seyahat noktasında en önemli noktamız aşı olacak hem yurt içi hem yurt dışı bütün seyahatlerde. Yunanistan’da bir aşı sertifikası konusunda anlaşma yapıldı. Tabii bu anlaşmanın ne zaman yürürlüğe girebileceğini bekliyoruz biz de. Olumlu karşılandı. Zaten beklentilerimiz bu yönde. Onun haricinde İspanya ve Macaristan da bu konuda 7 Haziran itibari ile çift aşısını olmuş ve üzerinden 45 gün geçmiş turistler için kapılarını açacağını açıklamıştı.“

AŞIDAN BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK

“Aşıdan başka çıkış yolu yok. En önemli aşı Yunanistan’ın açıkladığı kararda güzel yanı şu, ülkemizin kabul ettiği, onayladığı bütün aşıları kabul edecekler. Mesela bazı Avrupa ülkelerinde bu sadece BionTech aşısı üzerine kurulu oldu. Ama Yunanistan’da bu bizim için daha olumlu bir şey. Çünkü ilk aşılarımız Çin aşısı oldu.“

RUSYA’YA SEYAHAT YASAĞI 21 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

“Rusya 1 Haziran’a kadar seyahat yasağı getirmişti Türklere. Zorunlu durumlar hariç, orada çalışan, yaşayan, eğitim gören, özel izni olan haricinde 1 Haziran’a kadar yasak vardı. Onu da bugün 21 Haziran’a kadar uzattıklarını açıkladılar. Hani olumlu bir şey gelir mi diye bekliyorduk ama maalesef 21 Haziran’a kadar, o da şimdilik. Daha sonra ne olacağı yine belli değil. Uzayabilir. Çünkü Rusya yerel ajanslarda geçen haberler Eylül’e kadar bu işin uzayacağına dair bilgiler yer alıyor.”

RUSYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR

“Rusya bizim için önemli bir pazar. Yurt dışından buraya gelen Rus turistler de bizim için önemli bir pazar. Sonuçta en büyük, özellikle Antalya bölgesindeki otellerimizin en büyük müşterisi Rus müşteriler. O da Rus Hükümeti’nin aldığı kararla şu an yarım milyon Rus turistin Türkiye seyahatleri iptal oldu. Bu da yurt dışından buraya misafir getiren acentelerimiz için çok büyük bir zarar oldu.”

Editör: TE Bilişim