Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Belediye Meclis üyesi Hakan Yıldız, Yeşildere’de sel felaketi sonrası gerçekleşen birçok yıkımın onarımının yapılmadığını Konak Belediye Meclisi’ne taşımıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Hakan Yıldız’ı eleştirerek, “Sayın Hakan Yıldız, oraya gidip köprü fotoğrafı çekeceğine, vatandaşların hanelerine bir girsin de onların fotoğrafını çeksin. Acaba kendisi vatandaşlarımızın ne durumda olduğundan haberdar mı? Sayın Hakan Yıldız ve İlçe Başkanı Sait Başdaş, vatandaşa gitmeyi lütfedip gelirlerse görecekler, rutubetli evlerde, 2 göz oda içinde fabrikaların hemen yanında sağlıksız ortamda küçücük çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren insanlarımızı” diyerek, AK Partili Yıldız’ı, vatandaş ve esnafı ziyaret etmeye davet etmişti. CHP’li Gruşçu’nun açıklamalarını sert dille eleştiren AK Partili Yıldız, “Çağrı Bey, Konak’tan bihaber çünkü milletvekili olma hayaliyle çok sık Ankara’ya gidiyor. Bu sebeple buraları unutuş durumda. Bölgenin 1/1000’lik, 1/5000’lik planları 2000’li yıllarda bitmiş. Yaklaşık 15 yıldır uygulamasını yapamayan bir Konak Belediyesi var. İlk önce Çağrı Bey gitsin, kentsel dönüşümü çok iyi bilen Belediye Başkanı Abdül Batur’a, ‘Yeşildere’nin planları nedir? Ben bir açıklama yaptım ama boşa düştüm. Bana bir bilgi verin’ diye sorsun” ifadelerini kullandı.

“HAKSIZ İŞGALİYE ALDIKLARI ESNAFA GİTSİN”

Konak ilçesinde haksız işgaliye alınan esnafın ziyaret edilmesi gerektiğini vurgulayan AK Partili Yıldız, “Buranın kentsel dönüşümü de yapılacak, 18 uygulamasını da bitirilecek, kentsel dönüşümü de yapacak yetki Konak Belediyesi’nde. Yapamıyorlarsa, söylesinler yardımcı olalım. Kendisi, yaşanan sel felaketinden 1 gün sonra alana gittiğini ifade etmiş. Kendisinin problemi de aslında burada. Olaylardan sonra, gezmeye gidiyor. Bizim İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli, Cemal Bekle vekilimiz, İlçe Başkanımız Sait Başdaş sel felaketinin olduğu gün alana gitti. Kendilerinin İl Başkanı Deniz Yücel gibi eli cebinde gezmedi bizim il başkanımız. Bunları da görsün. Kendisi birtakım rakamlar açıklıyor. Çünkü çok sık Ankara’ya gidiyor, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu gibi ona birtakım rakamlar veriyorlar ama genelde bu rakamlar yanlış çıkıyor. Aldığı rakamlarla çok dertlenmesin, kafasını kaldırsın esnaf odası başkanına, ticaret odasına başkanına uğrasın. Pandemi sürecinde devletin yaptığı yardımları görsün ama asıl haksız yere işgaliye aldığı Konaklı vatandaşa uğrasın, onların kapısını çalsın. Geriye dönük, faiziyle 5 yıllık vergi aldıkları insanların kapısını çalsın, onları dinlesin. Konak Belediyesi’nin neler yaptığını görsün” şeklinde açıklama yaptı.

“BİZ HEP SOKAKTAYIZ”

AK Partili Hakan Yıldız, “Ege Mahallesi’ne de bir uğrasın. Ege Mahallesi’ndeki insanlar bunların beceriksizliklerinin sonucunda evlerini kaybetmeyle karşı karşıya. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Büyükşehir Belediye Başkanı olma hayaliyle Konak’ı unuttu. Çeşme’ye kamyon bağışlıyor, Karaburun’a araba veriyor, Gaziemir’de protestoya katılıyor. İlçe Başkanı da milletvekili olma hayaliyle genel politikaya, ülke meselelerine girmeye çalışıyor. İlk önce Konak’ın meselelerine baksınlar. O bahsettiği Yeşildere’nin 15 yılı aşkın süredir 18 uygulamasını çözemediler. Beceriksiz bir plan yaptılar, bu plan doğrultusunda sorunları çözemeyen bir Konak Belediyesi var. Sayın Gruşçu, belediyenin bürokratlarından bilgi almadan konuşmasın. Sürekli Ankara’ya giderek, ayda bir belediye başkanını yanına alıp, Genel Başkan’a sunumlar yaparak, kendini Konak’ta bir şey yapıyor gibi göstermeye çalışmasın. Kadifekale’de çöpü toplanmayan mahalleri gezsin. Hala planları bitirilmeyen Gültepe’yi dolaşsın. Biz sokaktayız. Daha Cumartesi günü Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, Kemeraltı’ndaydı. Biz vekillerimizle, ilçe başkanımızla zaten sokaktayız, her yeri geziyoruz. Ben Çağrı Bey’e Ege Mahallesi, Gültepe, Kadifekale’yi dolaşmasını tavsiye ediyorum. Vekil olmasından biz memnun oluruz, tanıdığımız bir arkadaş vekil olsun ama şu an Konak’a biraz zaman ayırsın. Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen bir Konak Belediye Başkanı, Vekil olmak isteyen bir ilçe başkanı var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim