İzmir’in en önemli gündemi olan Torbalı ile ilgili görüşlerini belirten Kırkpınar. Çok rahat kazanılacak seçimi CHP eline yüzüne bulaştırdığını ifade eti… Hayatını kaybeden başkanımıza Allah’tan rahmet ve sevenlerine baş sağlığı dilekleriyle yayına başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar; “CHP meclis aritmetiğine göre çok rahat kazanacakları bir seçimi meclis üyelerine yaptığı baskı nedeniyle böyle bir kriz yaşandı. Son derece çirkin bir olay… Menemen olayı olmasın korkusu bu olaya neden oldu. Hiç böyle olaylar yaşanacağını tahmin etmemiştim. Usulune uygun bir seçim yapılır ve yeni başkan görevine devam eder. Bu çirkin olay belediye hizmetlerinin aksamasına neden oluyor. Hizmet yapılamıyor. Torbalılı kaybediyor. AK Parti açısından baktığımızda adaya sahip çıkıp ve gereğini yapmıştır. “ dedi

CHP’li meclis üyelerine saygısızlık…

CHP meclis üyelerine güvenmeyip, fotoğraf istemiştir. yapılan bu saygısızlık nedeniyle tepki koyup, AK Parti’ye geçmişlerdir. O fotoğrafı çekin talimatını kim verdiyse, CHP Genel Merkez tarafından cezalandırılmalıdır. Parti değiştiren meclis üyelerini eleştirmek yerine ekibine güvenmeyen yönetici sorgulanmalıdır.

Kemalpaşa’da neler oluyor?

Kemalpaşa’nın vekili olarak anılan Kırkpınar’a Kemalpaşa’yı sorduk. Kırkpınar İlçe başkanı olarak yıllarca hizmet ettiği Kemalpaşa’da başkanlığın zor olduğundan bahsetti. “Ben beş dönem Kemalpaşa’da İlçe Başkanlığı yaptım. Benimde zorlandığım zamanlar oldu. Yönetim oluşturmak çok kolay değil. O ilçeyi tamamen kucaklayacak bir yönetim oluşturmak gerekir. Bunu yapmakta kolay değildir. Başkanımız Mustafa Baş’a yönelik herhangi bir baskı yoktur. Partimizin kuruluşundan beri görev yapmakta, meclis üyemiz kısa zamanda yönetimi oluşturup, İlçemizde uzun süre başkanlık yapacaktır.”

Servisçiler mağdur…

“Pandemi sürecinde yolcu sayısı düşürülmüştü. Belediyeleri yeterince otobüsü yoksa servisçiler destek olsun diye düşünmüştüm. Bunu yapmak yerin belediyeye yeni rant elde etmek için bu ihale yapıldı. Tüm servisçilerin isyanına rağmen bu ihale yapıldı. İhale sonucuna itiraz edilip mahkemeye gidildi. Mahkeme iptal etti. Yeni plaka alanlarda mağdur oldu. Şimdi herkes mağdur. Biz baştan uyarmıştık. Esnafın yanındayız demekle olunmaya biliniyor. Bu süreçte bu ihale yapılmamalıydı. Servisçilere hükümetimiz faizsiz kredi verdik, kısa dönem ödemesi sağladık ama belediye bu aileleri üzdü. Belediyemiz kısa zamanda bu sorunu çözmeli…”

Korona günlerinde her türlü hizmet yapıldı…

Risk yönetimi çok önemli olduğunu, risk yönetimini herkes yapamayacağını ama belirsizliği yönetmenin ise çok zor olduğunu belirten Kırkpınar sözlerine şöyle devam etti. “Pandemi ön görülemeyen bir şeydir. Bir maskeye ulaşamayan, marketleri talan eden ülkeler vardı. İngiltere, Hollanda, ABD gibi süper güçler bile adeta cehennemi yaşadılar. Bize bakıldığında hiçbir zaman böyle sıkıntılar yaşamadı. Ne sağlık ne de market gıda zinciri çökmedi. 150 ülkeye de destek olduk. Solunum cihazı üretip, ihraç etme noktasına geldik. Hastanelerimiz herkese hizmet etti. Sağlık reformları sayesinde bu noktaya geldik. Herkese eşit hizmet veren noktaya geldiğini belirtti. Pandeminin en pik yaotığı zamanlarda bile yatak bulamama gibi bir sorun yaşamadık… 45 günde yeni hastaneler açıldı. Sağlıkçılarımız cansı perhane hizmet etti. Hepimiz gurur duymalıyız. En üst düzeyde herkes bu hizmetten faydalanıyor. Bir çok ülke de aşı ücretli yapılmakta… Biz bu süreçte bir çok destek kredisi çıkardık, hibeler yaptık. İnsanlar ve firmalar bu süreçten en az zararla çıkması sağlandı. Tüm belirsizliğe rağmen milletimizin desteğiyle bu süreci aşıyoruz. 25 milyona yakın aşı yapıldı. Herkesi aşılamak hedefimiz…”

İzmir Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte gördüğünü, başta eleştirenler en büyük cevabı aldığını söyleyen Vekil Kırkpınar; ''şimdi İzmir Şehir Hastanesi’de bekleniyor, umarım yıl sonuna kadar açılacak'' diyerek müjdeyi verdi…

“Muhalefet tabii ki eleştiri de bulunmak zorunda 20 yıldır bunu yapıyorlar. Başarısız olsak şuan farklı olurdu. Tarımda, sanayi de gösterdiğimiz başarılarla kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye haline geldik. Dost ve düşman devletlerde bunu görüyor. İçerde de dışarıda da gözüküyor. Doğalgazı çıkarmaya başladık. Oyun kuran bir ülke haline geldik. Dışa bağımlılık bitti. Muhalefetsiz bir iktidar olması mümkün değil ama biraz hakkaniyet gerekli…

Sizler aracılığıyla Tüm İzmirlilere Hayırlı bayramlar diliyorum. Daha sağlıklı günlerde buluşalım” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: TE Bilişim