İzmir’in en güzel ve örnek projesi olmaya aday 1.etap projesi yaklaşık 1.010.000 metrekareden oluşmakta olup, 500.000 metrekaresi yeşil alan, ağaçlandırılacak alan, yol, meydan ve otopark alanı, 100.000 metrekaresi eğitim, cami, sağlık, sosyal kültürel tesis alanı, 410.000 metrekaresinin ise konut, ticaret ve turizm tesis alanı olarak planlanlandı. Projede 4 bin 500 konut yapılması ve  20 bin kişinin bundan faydalanması hedefleniliyor. 

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 4 bin 500 konut planlanıyor. Alana 235 bin metrekarelik bir kent park da inşa edilecek. Projede, vatandaşların dinleneceği rekreasyon alanları başta olmak üzere büyük ağaçlandırma sahaları ve bisiklet yolları yapılacak. Projenin 1. etabı altyapısı ve ulaşımı tamamlanmış olarak iki yıl içinde hak sahiplerine verilecek.

Karabağlar’daki kentsel dönüşüm alan sınırları; Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Devrim, Yüzbaşı Şerafettin mahallerini tamamen kapsamakta, Yurtoğlu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Uzundere ve Peker mahallelerini de kısmen içine almaktadır. Riskli alan ilan edilen alanın 101 hektarlık kısmı ise öncelikli olarak nazım ve uygulama imar planı revizyon çalışmasına konu edildi.

Editör: TE Bilişim