Karabağlar ilçesi Yeşillik Caddesi'ndeki gece kulübünde, 12 Ekim'de saat 00.15 sıralarında, iki arkadaşıyla eğlenen Bilal Tanhan (28), iddiaya göre, mekanda çalışan A.K. isimli kadını dışarı çıkarmak istedi. Kulübün müdürü Mustafa Yaşa (48) ve A.K., bu talebe olumsuz yanıt verince tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Bilal Tanhan, yanındaki arkadaşından aldığı ileri sürülen tabancayla gece kulübünde rastgele ateş açtı. Mermilerin isabet ettiği Mustafa Yaşa yaralanırken, bu sırada üst katta duran ve silah seslerini duyan işletme sahibi Seyfettin Akgün'ün (44) aşağı inmesiyle çatışma çıktı.

Bilal Tanhan, mekanın dışına kaçarken, burada da çatışma devam etti. Çatışmada 3 kişi daha çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

İzmirde gece kulübünde hareketli anlar




Aralarında Bilal Tanhan, Seyfettin Akgün ve Mustafa Yaşa'nın da bulunduğu 4 yaralı, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Tedavilerin ardından polis, olayla ilgili, Tanhan, Akgün ve Yaşa'nın da dahil olduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

İFADELERİNE BAŞVURULDU

Gözaltına alınan şüphelilerden Bilal Tanhan, polis ve savcılıktaki ifadelerinde, susma hakkını kullandı. İşletmenin sahibi Seyfettin Akgün ise ifadesinde ilk önce Bilal Tanhan'ın ateş ettiğini belirtip, "Mekanımda müdür olarak çalışan Mustafa Yaşa'nın vurulmuş olduğunu gördüm. Bilal Tanhan'ı sakinleştirmeye çalıştım ama 4-5 el ateş etti. Ben de kendimi korumak amacıyla rastgele ateş ederek karşılık verdim" deyip, serbest bırakılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim