Av. Cemal Mehmethanoğlu başkanlığında İzmir'de faaliyet gösteren Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği,  Azerbaycan Cumhuriyetinin 104. yılını ve İzmir Bakü kardeşliğinin 37. yılını kutlamak amacıyla, 20-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Azerbaycan Kültür     Günleri adıyla yapılacak etkinlikleri duyurdu. Başkan Mehmethanoğlu, etkinliklerin ücretsiz ve halka açık olduğunu da söyledi.


    ETKİNLİK TAKVİMİ
    20-28 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycanlı Ressamlar Sergisi
    Bu etkinliğimiz, Konak Belediyesi, Prof Dr Türkan Saylan Kültür Merkezinin 3. katında yer alan, Resim Sergi alanında gerçekleşecektir.  Sergimizin açılış kokteyli 21 Mayıs 2022 tarihinde saat 16.00'da yapılacaktır.

    24 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimiz, Keman Piyano Konseri'nde, İzmir Devlet Opera ve Bale'sinin, Azerbaycanlı Sanatçıları, Ruşen Muzaffer ve Cemile Cabbarlı, Azerbaycanlı Bestekarların eserlerini seslendirecektir. Konserimiz DOB'si Konak Elhamra sahnesinde saat 20.00'de gerçekleşecektir.

   

25 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimiz, Tbriz Gecesi etkinliğimize, Tebrizli ve Urmiye'li sanatçılar katılacaktır. Türkiye'de yaşayan Tebriz doğumlu, Cavit Tebrizli ve Urmiye'den konuğumuz olan, 7 kişilik, SARI TEL Müzik Grubu ve Aşık Kurban, gecemiz sanatçı konuklarıdır.  Gecemizin sunuculuğunu, Tebriz'li şairimiz Azeryar Danişver yapacaktır.

    28 Mayıs tarihinde, Azerbaycan Cumhuriyetinin 104. kuruluş yılı nedeniyle, yapacağımız resepsiyon sonrası Baku Gecesi adlı konser programımız gerçekleşecektir.
    Azerbaycan Cumhuriyetinin Kuruluş yıl dönümü resepsiyonu, Konak Belediyesi Güzelyalı, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 18,00-20,00 saatleri arasında gerçekleşecektir.
    Bakı Gecesi konser programımız ise, aynı yerde, konser salonunda saat 20,30'da başlayacaktır.
    Konser programımız, ünlü Garmon Sanatçımız Azer Aliyev'in, garmon dinletisi ile başlayacak, daha sonra ise, TRT sanatçısı Arzu Kurbani, Kültür Bakanlığı sanatçısı Muhsin Kurbani, Bakü'den konuğumuz olan, Habil Memmmedov yönetimindeki, 7 kişilik Karabağ Bülbülleri adlı müzik grubunun konseriyle devam edecektir.

    29 Mayıs'da Şuşa Gesi adlı konser programımız gerçekleşecektir. Konserde,  9 Eylül Üniversitesi Konservatuarı öğretmen ve  öğrencilerinden oluşan, 30 kişilik yaylı çalgılar orkestrası, Azerbaycan ve Türk Dünyasının Medeniyet Başkenti olan ŞUŞA'da doğmuş, Azerbaycanlı Bestekarların eserlerini seslendireceklerdir. Konserimiz DOB'si Konak Elhamra sahnesinde saat 20.00'de gerçekleşecektir.

    Kültür Günlerimizin son etkinliği ise 30 Mayıs Pazartesi günü, Makine Mühendisleri Odasının, 40 kişiden oluşan,  Türk Halk Müziği korosunun seslendireceği, Azerbaycan Mahnıları Konseriyle sona erecektir. Koro konserine, Arzu Kurbani konuk sanatçı olarak katılacaktır. Bu konserimiz ise, Tepekule Kongre Merkezinin, Anadolu Salonunda, saat 20.30'da gerçekleşecektir. 

Editör: TE Bilişim