İlhan Dal başkanlığında gerçekleşen toplantıda söz alan  AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Ziya Aksu,  ilçe ekonomisinin can damarlarından birisi olan Forbes Caddesi'nde yaptıkları ziyaretlerde faaliyet gösteren 155 esnafın “Biz Buca Belediyesi'nden bir şey istemiyoruz. Lütfen Başkan bizi duysun. Bize eski Forbes'imizi geri versinler” diyerek serzenişte bulunduklarını söyledi.

“Forbes'e çam ağacı dikilir mi?”

Forbes Caddesi'nde düzensiz çevre düzenlemeleri yapıldığına dikkat çeken Ziya Aksu, “Bir işi yapmak için illaki o işin uzmanı olmanız gerekmiyor. Caddenin bir yerinde 3 tane çam ağacı yan yana dikilmiş. Üçü birbirine simetrik değil. Forbes Caddesi'ne çam ağacı dikilmesi kadar abesle iştigal bir iş olabilir mi? Hangi akla, hangi fikirle park bahçeler müdürlüğü o ağacı oraya dikmiş? Forbes esnafının dernek başkanı “Burası mezarlık mı?” diye soruyor. Buca Belediyesi her ne kadar o cadde bizim ilgi alanımızın dışında dese de Çevik Bir Meydanı'da ilgi alanı dışında olmasına rağmen Levent başkan döneminde meydanın tamamının altını Buca Belediyesi değiştirdi. Yoldaki taşlar değişeli henüz bir yıl olmadı çoğu yerlerinden çıkmış insanlar takılıyor” dedi.

“Yeni hastanenin yolunu açın”

Aralık ayında açılması planlanan 350 yataklı devlet hastanesine giden yolların da iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Ziya Aksu, “Menderes Caddesi'nden belediyenin arkasından giden yol hastaneye bağlanabilir ama orada kulağımıza farklı şeyler geliyor. Şehitler Parkı'nı bir yere taşıyıp o yolun hastaneye bağlanması elzem bir konudur. Burası tek yön. İlgili müdürlük çalışmayı yapıp bu yolu acil açması lazım. Bir ay sonra hastane açıldığı zaman inanılmaz bir trafik olacak yine” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim