Aydın'ın Kuşadası ve İzmir'in Çeşme ilçeleri bayram tatili süreciyle birlikte doldu taştı. Güzel havayla birlikte vatandaşlar, sahillere giderek güneşin ve denizin tadını çıkarmaya başladılar.

En tercih edilenler arasında yine ege yer aldı.Akın akın insanlar; İzmir, Aydın, Muğla’nın tatil ilçelerine yereşti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle artan vakalar, vatandaşın akın akın virüs taşıdığını gösterdi.

Diğer yandan pandemi nedeniyle alınan önlemler ve yapılan çağrılara rağmen insanlarımızın maske takmadığı veya sosyal mesafeye özen göstermediği görülüyor.

Kurallar uyulmadığının en belirgin işareti ise vaka sayılarındaki artış. 22 Temmuz 2021 itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde 10 bin sınırına dayanan vaka artış oranları hepimizi endişeye sevketmeli diye düşünmekteyim. Covid 19'un hayatımıza girdiği 2020 yılı Mart ayından itibaren aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen büyük bir kitlenin halen salgının ciddiyetinin farkında olmadığını görüyoruz.

“Maske, mesafe, hijyen”

En basit kurallara bile uyamıyoruz. Ne yazık ki çok basit olan maske, mesafe, hijyeni bile bir türlü başarıyla uygulayamadık.

Özellikle yaz mevsiminin gelmesi ve yasakların kalkmasıyla bu konuya ilişkin vatandaşların farkındalık düzeylerinde, endişe ve davranışlarında var olan rahatlamanın başımıza büyük dertler açağı çok net gözükmekte. Uzmanlar sonbaharda yaşanacak yeni salgın dalgasının beklenenden önce yaşanabileceğini, salgının bayram sonrası dönemde özellikle de Ağustos ayı ortalarında artabileceğine dikkat çekiyor. Tatil beldelerinde yaşanan bu vurdum duymazlığın Covid-19 tedbirlerinin bireylere bırakılmaması gerektiğinin ne kadar doğru bir tespit olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oluyor.

Editör: TE Bilişim