SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç CHP’nin yerel yönetimlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, 11 büyükşehirin yönetimini almasının ardından, yapılan harcamalara kısıtlama getirildiğini dile getiren Başkan Koç, özellikle İzmir’in bundan çok büyük zarar gördüğünün altını çizdi. Başkan Koç, “İzmir, vergi ödemede ilk üç il arasında. Vergilerin geriye dönmesinde ise en sonuncu. Konya, bu oranda yüzde 130 alırken, İzmir’de ise bu oran yüzde 2 buçuk olarak kalıyor. İzmir’e düşmanlık yapılıyor. Tasarruf Genelgesi’nin içine Ankara ve İstanbul da katıldı. Şehirlerle uğraşmaktan, bırakacaklar, gidecekler. İktidara geleceğiz” sözlerini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretine değinen Başkan Koç, yapılan toplantıların oldukça olumlu geçtiğini ifade ederken, genel konunun ülke gündemi olduğunu vurguladı. Başkan Koç, nükleer elektrik enerjisinin 12 cent olarak garanti verilmesine tepki gösterirken, “Dünyada 3 cent olarak sunulurken, Türkiye’de 12 cent olarak devlet garantisi verilmesi, sanayi sektörüne darbe vuracaktır. Elektrik hiçbir zaman geriye ivmesi olmayacak. Genel Başkanımız, ben burada itiraz ediyorum, siz de itiraz edin dedi. Bu toplantıların ileride yapılmasını çok istiyorum. Sanayi geliştikçe istihdamın önü açılacak. Bu da işsizliğin önüne geçecektir. Her şey ranta dönerse, üretmeyeyim, ranttan faizden kazanayım diye düşünülürse her gün istihdam açığı çıkmaya devam edecektir. Genel Başkanımız, ‘Bunun önüne geçmek için 6 ayda düzeltiriz, Türkiye’de Silikon Vadisi olmasın? Hindistan, yazılım, teknoloji ve kimya satıyor, biz ne yapıyoruz bu konuda? geriye gidiyoruz’ dedi. Tarım hayvancılık endüstri geriye gidiyor. Mahkum olan el açan bir toplum haline mi geleceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Karşıyaka Danışma Kurulu, farklı algılatıldı!”

CHP’nin Danışma Kurulu kararının, üç ayda bir yapılan toplantı olduğunu dile getiren Başkan Koç, toplantıda mevcut belediye başkanının, geçmiş başkanların, ilçe başkanlarının ve parti meclis üyeleri gibi birçok kişinin katılım gösterdiğini belirtti. Danışma Kurulu’nun, tartışmanın ve kavganın yeri olmadığını vurgulayan Başkan Koç, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe öneri bulunulacak yer olduğunun altını çizdi. Karşıyaka’nın 120 hazirunun imzasıyla geniş katılımlı bir kurul yaptığını açıklayan Başkan Koç, “Danışma Kurulu’nda, kendi faaliyet raporlarımızı anlatmak yerine, kitapçık haline getirdik. Görsel olarak faaliyet raporu görülsün, bir sorun varsa, iktidar olmamızda ne gerekiyorsa yapalım. Katılmamak, kişilerin kendi tercihidir. Oraya katılmamak, CHP’ye karşı gösterilmiş bir reflekstir. Buna rağmen, İzmir’de en yüksek katılımcıya sahip olan danışma kurulunu gerçekleştirdik. Özellikle kitapçığımız bir ilk oldu” ifadelerini kullandı.

Üye sayısı nüfusa oranla en yüksek ilçe Karşıyaka”

Gençlerle çalışmayı sevdiğini ifade eden Başkan Koç, onların oldukça dinamik olduğunu, çok fazla fikir ürettiklerini vurguladı. Gençlerin bu çağı yaşadığını, kendilerininse geçmiş çağı yaşayıp tecrübelerini aktardıklarını söyleyen Başkan Koç, gençler ve kadınlar başta olmak üzere, mahallelerde seçim stantları kurarak, partiye birçok üye kattıklarını şu sözlerle anlattı:

“Ben gençlerle çalışmayı severim. Dinamik hepsi, çok fazla fikir üreten insanlar. Onlar bu çağı yaşıyor, biz geçmiş çağı yaşadık. Bizim yalnızca tecrübelerimiz var. Onlar güncel hayatı yakalayıp çalışan arkadaşlar. Mahallelerde üye sayısını artırmak için iki stant yaptırdık. Bir gün içinde 50 üye yaptık. 13 bin 700 üye vardı, bu süre içinde 3 veya 4 parti kuruldu. Bunların biri CHP içinden ayrılan, ikisi AKP’nin içinden ayrılan partiler. Bir önceki üye listesinden 170 kişi istifa etmiş. Yeni listede 14 bin 130 üyemiz oldu. Artan üyemiz var. Geçen gün, danışma kurulundan sonra ilçelerde üye listelerini verdiler. Nüfus olarak kalabalık ilçelerimiz var. Buna rağmen, üye sayısının nüfusa oranla baktığımızda birinci ilçemiz Karşıyaka.. Her gün çalışmalarımıza devam ediyoruz. İkinci tur mahalle çalışmalarına başlayacağız. Gençler ve kadınlarla birlikte mahallelerde üye sayımızı artırmak için mücadele içindeyiz. Karşıyaka, seçimlerde en iyi oyu çıkaracak ilçedir. Yerel yönetimlerle birlikte tarihin en yüksek oyunu alacağımıza inanıyorum.

Ekonomi tıkanmış vaziyette”

CHP’li Kılıçdaroğlu’nun, “Millet İttifakı, kendi adayını ortaklaşa konuşarak çıkartacaktır” sözleriyle cumhurbaşkanı adayının nasıl çıkacağına ipucu verdiğini söyleyen Başkan Koç, erken seçimi öngördüğünü bildirdi. Ekonominin tıkanmış olduğunu ifade eden Başkan Koç bunu, “2018’de bir toplantıda, finans kuruluşlarına bir soru sormuştum. Sendikasyon kredilerinin geri dönüşü 380 milyar dolardı. 2018’de ciddi bir tırmanma da olmuştu dövizde. Bu borcu Merkez Bankası’ndan öğrenmem gerekir, fakat borcu öğrenmeye çalışsam da hiçbir yerde öğrenemiyorum. Bana verilen yanıtta, kredilerin tamamını devlete veriyoruz dediler. Yani, AK Parti hükümeti, ekonomiyi taşıma veya borçla yönetiyor. Üretilen bir parayla yönetmiyor. Bunların hepsinin açık olması gerekiyor. Ekonominin negatif yönde pik yapacağı bir döneme giriyoruz. AK Parti hükümeti bu süreci yaşamayacağından erken seçime girecektir” şeklinde açıkladı.

Sınır namustur”

Türkiye’nin göçmen politikasını sert bir dille eleştiren Başkan Koç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenler hakkında söylediği sözleri şöyle aktardı:

“Suriyeli vatandaşlarımıza üzülüyoruz. Savaştan kaçan her can, her insan can güvenliği için kaçıyor. Geldikleri yerin güvenlik pozisyonu normale girdiğine, hepsini ülkelerine yerleştireceğiz. Gerekirse yardım da yapacağız”

Başkan Koç, Afganistan’da yaşanan süreci değerlendirirken, devlet tarafından ciddi bir açıklama beklediklerini vurguladı. Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirmeden önce, gelen Afgan gençleri hakkında konuşan Başkan Koç, “Gelen gençlerin hepsi diri, belki de hepsi silah tutan kişiler. Kayıtları var mı, hiçbir şey bilmiyoruz. Bunların tedbirini almak zorundayız. Sınır namustur. Sınırlara duvar yapıyorlar. Bu bir çözüm mü? Duvarlar yıkılabiliyor. Berlin'deki duvarı düşünün. Yıkmak isteyen her türlü yıkar. Burada bir eksiklik var. halkın bilinçlendirilmediği bir olay var. Yarın bu kargaşalara sebebiyet verebilir. Halkımızın can güvenliği çok önemli bununla ilgili devletin bir açıklama yapmasını istiyorum” mesajlarını verdi.

Editör: TE Bilişim