Mitingde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra; İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları ve Türk-İş’in Ege Bölge Temsilcilikleri bulunurken, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.
“ÇEŞME’NİN TEPELERİNİ, KIYILARINI; SATMAYA GEREK YOK”
Mitingde konuşma yapan Başkan Soyer, “İzmir 8 bin 500 yıldır kesintisiz insan yaklaşımına ev sahipli yapıyor. En önemli liman kenti. Dünyaya yön veren önemli düşünürlerin, demokrasinin ve Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu sosyal inovasyonların doğduğu şehir. İzmir’i bir dünya şehri yapmamız için başarmamız gereken tek şey onun değerlene inanmak ve dünyaya anlatmak. İzmir’e turist çekmek için Çeşme’nin tepelerini, kıyılarını, parsellerini kıymaya; yabancı sermayeye satmaya gerek yok. Bu şehirde daha çok betona yıkıma ihtiyacımız yok. Bakanlık tarafınca yapılan proje çalışmaları İzmir’in tüm değerlerini tehdit ediyor. Doğayı yerel yönetimleri, kültürü ve ekonomiyi korumayan turizm projeleri başarıya ulaşamıyor. 
ÇEŞME PROJESİ ÇEŞME’YE AİT DEĞİLDİR”
Karşı olmamızın nedenini açıklayayım; Çeşme Projesi Çeşme’ye ait değildir. Çeşme’nin değerlerini anlamayan, değerlerini yok eden, dışarıdan zoraki dayatılmış kurgudur. Proje alanı, su fakiri bir yer ancak proje alana aşırı su tüketimini getiriyor” dedi.


“ÇEŞME PROJESİ İZMİR’İN KİMYASINA AYKIRIDIR”
Çeşme Projesi’nin İzmir’in kimyasına aykırı olduğunu söyleyen Soyer, “Çeşme’den bu kadar turizm alanı boşken buradan yeni bir bölge turizm alanına açılıyor. Su kaynakları zaten çok kısıtlı. Ulaşım meselesi diğer bir alanı. Çeşme’nin İzmir ile tek yol bağlantısı var. Şimdiden o yollar sıkışıyor. Bu proje daha da kötü yapacak. Çeşme Projesi İzmir’in kimyasına aykırıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projeye karşı yürütülen tüm süreçlere müdahil oldu, yeni davalar açmaya devam edeceğiz.
 Doğa kimsenin babasının çiftliği değil. İzmir’in madencilere bırakacak tek bir ağacı yok. Ranta kurban edilecek tek bir metrekare kıyısı yoktur. İzmir’in her karış toprağı korumamız altındadır. Bir belediye başkanın asil görevi görev yaptığı kentin doğasını korumaktır. Son nefesime kadar bunu koruyacağız. Doğamızı direne direne koruyacağız ve direne direne kazanacağız” ifadelerini kullandı.
“BİRİLERİ HARİTACILIK OYNUYOR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, projeye karşı olduklarını belirterek, “Buraya geldiysek biz amacımız bir isyanımız var. Çeşme ranta kurban edilmesin. Biz İzmirliyiz, İzmir’de Çeşme’de yaşıyoruz. Buranın güzelliğini bozmayın. Siz sahip çıkmak istiyorsunuz, birileri haritacılık oynuyor. Tayyip Erdoğan kalkmış ekline defteri kalemi harita çiziyor. Burasını Katarlıya burası şu şantiyesi diye çiziyor. Buna izin vermeyecek mi İzmir? Bunları hazineyi soydular, 128 milyar doları buharlaştırdılar. Cumhuriyetin ne kadar değeri varsa hepsini sattılar, peşkeş çektiler. Kıyıları, sahil, ormanları sattılar sıra Çeşme’ye geldi. Bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun için sizinle dayanışma içerisindeyiz.

Editör: TE Bilişim