Ev kiraları ve özel yurt ücretlerindeki fahiş fiyatlar ve devlet yurtlardaki kontenjan sıkıntısı nedeniyle barınamayan üniversite öğrencilerinin, parklarda yatarak başlattığı protestolar, CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirdi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, sosyal medya üzerinden İzmir’de Katip Çelebi Üniversitesi önünde gerçekleştirilen protestolarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Taslak, CHP İzmir İl Örgütü’nün eylemcileri parti aracı vasıtasıyla taşıdığını, kamera görüntüleriyle iddia etmişti.

KOTAN'DAN YANIT: NERESİ SİZİ RAHATSIZ ETTİ?

AK Parti’den arka arkaya ortaya atılan bu iddialara CHP’den yanıt gecikmedi. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Taslak ve Hızal’a sert tepki koydu.

Kotan, “Yönetemediğiniz için yurtsuz kalan genç arkadaşlarımızın sesi olmak adına, CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri olarak gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına partimizin aracıyla gitmemizin neresi sizi rahatsız etti?” diye sordu. 

Kotan, ayrıca Hızal’a, “Hadi etti, yandaş medyanızda nasıl haber değeri buldu. Hadi buldu, bir avukat olarak açıklayabilir misiniz herhangi bir sebep ya da izin olmadan o kamera kayıtlarını nasıl elde ettiniz?” sorusunu yöneltirken, “Beceremiyorsunuz bari gölge etmeyin!” diye ekledi.

İzmir’de belediyelerin üniversiteli gençlerin sorunlaını çözdüğünün altını çizen Kotan, “Siz bizi bir de iktidar olduğumuzda görün. Bizi kameralardan izlemeye devam edin” mesajlarını iletti.

Editör: TE Bilişim