İzmir'in uzun yıllardır kanayan yaralarından biri haline dönüşen ve şehir merkezinde kalmasından dolayı özellikle Bucalı vatandaşlar için büyük zorluklar çıkaran Buca Cezaevi için, AK Parti ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın da katılımıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi iş birliği gerçekleştirmiş ve kaldırılması için çalışmalara başlamıştı.

Cezaevi ile ilgili gündeme sıkça AVM iddiaları gelirken, konuyla ilgili en yetkili isim olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir Valiliği ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Adalet Bakanı Gül tartışmalara noktayı koydu: Yaşam alanı olsun!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Buca Cezaevi hakkında yaptığı açıklamada "İzmir'e yakışan İzmirlinin ihtiyaç duyduğu şekilde bir yapı yapılacak. Dolayısıyla orayı İzmir'e yakışır bir hale getirmek için çalışıyoruz. Sayın Binali Bey başbakanımız da yakından takip ediyor. Biz cezaevine son verdik. Çünkü 4-5 bin civarında kişi kalıyordu ve şehrin içerisindeydi. Biz de dedik ki Buca'ya İzmir'e yakışır şekilde bir yaşam alanları olsun… Artık konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, güzel İzmirimize katkı sağlayacak neyse ona göre planlayacak. Güzel şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

Adalet Bakanlığı tarafından boşaltılan Buca Cezaevi ile ilgili son aşamaya gelen planlama süreci ile ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, açıklamalarda bulunmuştu. Kaya, Alanın yeşil alan, ticaret alanı ve belediye hizmeti alanı (kapalı Pazar yeri ve belediye hizmet binası) olarak planlandığını dile getirmiş ve 'ticaret' alanı olarak ele alınan alana kesinlikle yüksek katlı bir AVM yapılmayacağını bildirmişti.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman ise "Bizler hizmet alanı ve park alanının ticaret alanına çevrilmesi düşüncesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz… Ticaret alanı gibi bir şey olursa ve bunun doğruluğunu teyit ettirebilirsek, bunu mutlaka yargıya taşırız" sözlerini aktarırken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, "AVM düşüncesi olursa zaten biz buna karşıyız" diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim