Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Menderes ilçesinde görevini sürdüren Sahil Güvenlik Mobil Kıyı Gözetleme Aracı (DENİZ-356) tarafından belirlenen lastik botu takibe aldı. İçerisinde bir grup düzensiz göçmenin yer aldığı tespit edilen hareketli lastik bot, görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları TCSG-912 ve KB-89 tarafından durduruldu. Botta yer alan 21 düzensiz göçmen ekipler tarafından yakalandığı öğrenildi.

Menderes Göçmen 2-1

Sürüklenen bottan 31 kişi kurtarıldı!

Aynı gün Menderes açıklarında ikinci bir olay daha meydana geldi. Saat 07.35'te içerisinde düzensiz göçmenlerin yer aldığı bir lastik botun motor arızası sebebiyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunduğu bilgisi Sahil Güvenlik ekiplerine ulaştırıldı.İhbarın ardından bölgeye TCSG-35 ve KB-118 numaralı Sahil Güvenlik Botları intikal etti. Ekiplerin müdahalesiyle lastik bot içerisindeki 31 düzensiz göçmenin kurtarıldığı öğrenildi.

Tek kişilik hücrelerde kalacaklar: Başkan İlkay Çiçek ile yardımcıları 'Buca Cezaevi'ne nakledildi!
Tek kişilik hücrelerde kalacaklar: Başkan İlkay Çiçek ile yardımcıları 'Buca Cezaevi'ne nakledildi!
İçeriği Görüntüle

Toplamda 52 kişi!

Sahil Güvenlik ekiplerinin Menderes ilçesi açıklarında gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 52 düzensiz göçmen yakalandı veya kurtarıldı. İlk olayda 21 kişi hareketli lastik bottan yakalanırken, motor arızası sebebiyle sürüklenen ikinci bottaki 31 kişi ise ekipler tarafından kurtarılmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi