Son Mühür / Beste Temel - Konak Belediyesi’nin 11 farklı noktada çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim imkanı sunan Mutlu Çocuklar Oyun Evleri, Aziziye Semt Merkezi’ndeki yeni sınıfıyla hizmete girdi. Eski yerinden taşınarak daha geniş ve işlevsel bir alana taşınan sınıf, çocukların kullanımına uygun şekilde yeniden tasarlandı. Yenilenen sınıf, özel bir törenle açıldı.

İzmir Agora Lions Kulübü’nün katkılarıyla modernize edilen sınıfın açılışına, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Uluslararası Lions Dernekleri Konsey Başkanı Lion Erdal Eminoğlu, Başkan Yardımcısı Tülay Tosun, Agora Lions Kulübü Başkanı Gonca Çizmeci ve üyeleri, İzmir Kadın Kuruluşları Derneği Başkanı Gülsen Özkan, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, Oyun Evi öğrencileri ve aileleri katıldı.

Güvenli eğitim ortamı yaratıldıİzmir Agora Lions Kulübü

Yeni sınıf, çocukların oyun alanına daha yakın ve erişilebilir olacak şekilde yeniden düzenlendi. İç mekan tamamen elden geçirilip, su ve elektrik tesisatları sıfırdan yenilendi. Elektrik prizleri yer değiştirilip, aydınlatma sistemi güncellenerek sınıf, güvenli bir eğitim ortamı haline getirildi. 

Ayrıca, çocukların rahatça kullanabileceği iki yeni tuvalet de sınıfa eklendi. Rengarenk boyanan sınıfın ve oyun alanlarının her detayı, çocukların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı. Masa, sandalye ve tüm oyuncaklar, miniklerin zevkine hitap edecek şekilde seçildi.

"Gönülden kutluyorum"

Uluslararası Lions Dernekleri Konsey Başkanı Tülay Tosun, Konak Belediyesi ile gerçekleştirdikleri başarılı işbirliklerine değinerek, “Lionlar olarak Konak Belediyesi’yle çok çalışmalar yaptık. 

Elimizin değdiği kadar hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu da çok güzel bir açılış. Agora Lions Kulübünü, çocuklara dokundukları, hizmet götürdükleri için gönülden kutluyorum” diye konuştu.

"Bu başarı hepimizin"Uluslararası Lions Dernekleri

İzmir Agora Lions Kulübü Başkanı Gonca Çizmeci ise, bu projeyle çocuklara sağlam temeller atıldığını belirterek, “Eğitim hayatı erken yaşlarda başlar. Küçük yaşta atılan sağlam temeller çocuklarımızın tüm hayatına yön verir. Bu yüzden bugün, burada sadece bir çocuk oyun alanını değil geleceğe atılan büyük bir adımı kutluyoruz. 

Bu süreç kolay olmadı, zorluklar yaşadık ama büyük Agora ailesi olarak vazgeçmedik. Çünkü yapılan işin değeri buradaki çocuklarımızın gözlerine yansıyacak. Bu başarı hepimizin. Hep birlikte geleceğe ışık olduk.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesildi ve sınıfın kapıları çocuklara açıldı. Mutlu Çocuklar Oyun Evi öğrencileri, yeni sınıflarında oyun oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi. Çocukların sahnelediği gösteri ise katılımcılardan büyük alkış aldı.

Muhabir: BESTE TEMEL