Son Mühür- Konak Belediyesi Konak Afet Merkezi (KAM) ve Arama Kurtarma Timi, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıl dönümü dolayısıyla Bornova Belediyesi tarafından Büyükpark’ta düzenlenen “Hatırlamak Yetmez, Hazırlanmak Gerek” etkinliğinde vatandaşlarla buluştu. Etkinlikte forumlar, sergiler ve bilgilendirme çalışmalarıyla deprem gerçeğine dikkat çekildi.

Konak Belediyesi KAM standına yoğun ilgi

Kam (1)

Konak Belediyesi’nin Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan KAM Arama Kurtarma Timi, açtıkları stantta ekipmanlarını tanıttı ve vatandaşların sorularını yanıtladı.

Stant, ziyaretçilerin yoğun ilgisini toplarken; AFAD İzmir İl Müdürü Nazif Ekinci de standı ziyaret ederek, KAM ekibinin eğitim takvimlerinde kayıtlı olduğunu ve eylül ayında resmi eğitimlerin başlayacağını açıkladı.

Deprem simülasyonunda tatbikat yapıldı

Etkinlik kapsamında Konak Belediyesi KAM Timi, AFAD’ın Deprem Simülasyon Tırı’nda kısa bir tatbikat gerçekleştirdi.

Afet İşleri Müdürü Şebnem Firdevs Karakaya ve ekip liderlerinin katılımıyla yapılan tatbikatta, deprem öncesi alınacak önlemler, deprem anında yapılması gerekenler ve sonrasındaki doğru adımlar uygulamalı şekilde anlatıldı. KAM ekibi, vatandaşlarla birlikte simülasyona girerek deneyim kazandı.

AFAD ve itfaiye ekipleriyle ortak dayanışma

Bornova’daki etkinlikte AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, meslek odaları, belediye arama-kurtarma birimleri ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Farklı kurum ve kuruluşların ortak katılımıyla gerçekleşen programda, afetlere karşı hazırlığın yanı sıra gönüllülük ve dayanışmanın önemi de vurgulandı.

17 Ağustos’un mesajı: Hazırlıklı olmak

Kam 1 (1)

Marmara Depreminin 25. yılı anısına düzenlenen etkinlikte, geçmişin acılarının hatırlatılması kadar gelecekteki afetlere karşı hazırlıklı olmanın gerekliliği de ön plana çıkarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ