Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Seyitali Mahallesi yakınlarında dün başlayan ve bölgede tedirginlik yaratan orman yangını, ekiplerin karadan ve havadan yürüttüğü yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı.
Alevlerin etkili olduğu bölgede günün aydınlanmasıyla birlikte hasarın boyutu dron kameralarıyla görüntülendi.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü soğutma çalışmalarını sürdürüyor
Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler vakit kaybetmeden soğutma sürecine başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yangın bölgesinde soğutma işlemlerine devam ederken, çalışmalara Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi itfaiye ekipleri de iş makineleri ve arazözlerle destek verdi.
Badem tarlaları ve ormanlık alan hasar gördü
Havadan kaydedilen görüntülerde, yangının ormanlık alanın dışında bölgedeki badem tarlalarına da sirayet ettiği ve geniş bir alanın siyaha büründüğü görüldü. Yapılan ilk tespitlere göre yangında yaklaşık 1000 dekarlık alanın zarar gördüğü belirlendi.
309 personel ve 16 hava aracıyla müdahale etti
Dün başlayan yangına müdahale bilançosu da belli oldu. İzmir merkezli koordinasyonla yürütülen söndürme operasyonunda çok sayıda ekip görev aldı;
Hava unsurları: 16 helikopter ve uçak alevlere müdahale etti.
Kara araçları: 49 söndürme ekibi, 7 dozer ve kepçe sahaya sevk edildi.
Destek ekipleri: 14 emniyet ekibi, 1 AFAD ekibi, 1 sağlık ekibi, Yangın Risk Azaltma Planı (YARAP) personeli ve gönüllülerden oluşan toplam 309 personel görev aldı.
Ekiplerin 8 saat süren mücadelesi sonucu kontrol altına alınan yangının çıkış nedenine ilişkin başlatılan idari ve adli inceleme devam ediyor.





