Son Mühür / Merve Turan - Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinliklerle kadınları onurlandıracak.
"Vardık, Varız, Var Olacağız!" temasıyla duyurulan etkinliklerin ilk adımı, 5 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek.
Gerçekleşecek etkinliklerde Avukat Zeynep İlayda Karadağ ve Sosyolog Dr. Sıla Aydemir Korkmaz, 18-26 yaş arasındaki kadınlarla “Gençlerle Güvenli İlişkiler ve Flört Şiddeti” başlıklı bir atölye çalışması yapacak.
Atölyede, gençler arasındaki ilişkilerde sevgi anlayışı, şiddetin tanımları ve ilişkilerdeki güven sorunları ele alınacak. Ayrıca, 6 Mart Perşembe günü Kadın Aktivite Merkezi’nde “Kadın Emeği Sergisi” açılacak.
Birlik Çemberi oluşturulacak
Etkinlikler, 7 Mart Cuma günü saat 14.00’te Buca Belediyesi önünde düzenlenecek olan Kadınların Birlik Çemberi ile sürecek.
Etkinlikte, girişimci kadınlar katılımcılarla kendi yaşam öykülerini paylaşacak ve deneyimlerini aktaracak.
8 Mart Cumartesi akşamı ise saat 20.00’de, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda Mavi Düşler Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “İnsanca Kadın Sesleri” adlı teatral müzik dinletisi izleyicilerle buluşacak.
“Kadınların güven içinde yaşadığı bir dünya hayal değil"
Etkinliklere tüm Buca halkını davet eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Kadınların emeği, alın teri ve mücadelesi, toplumun her alanında daha adil bir geleceğin teminatıdır.
Buca’da kadınların daha güçlü olması, sosyal ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri alması için çalışıyor, projeler üretiyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklerle hem kadınların sesini daha gür duyuracağız hem de onların emeğine ve mücadelesine saygımızı bir kez daha göstereceğiz.
Kadınların özgürce, eşit haklarla ve güven içinde yaşadığı bir dünya hayal değil. Buca’da bu geleceği kurmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.





