Son Mühür / Merve Turan - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek.
“Kadın Her Yerde” sloganıyla 4-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek programlar, kadın emeğini ve üretimdeki rolünü vurgularken, atölye çalışmaları ve spor etkinlikleriyle kadınlara keyifli bir deneyim sunacak.
Buzda özel seans etkinliği 
Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu, 4 Mart Salı günü saat 20.00-20.45 arasında kadınlara özel bir seans sunacak.
Ücretsiz olarak düzenlenecek bu etkinlikte, profesyonel eğitmenler eşliğinde kadınlar buzda kaymayı deneyimleyecek ve müzik ile ışık gösterileriyle eğlenceli bir akşam geçirecek.
Ayrıca, Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde Meslek Fabrikası kadın kursiyerlerine 10.30 ve 14.00 saatlerinde nefes egzersizi yaptırılacak.
Kadınlara özel atölyeler ve eğitimler
5 Mart’ta, Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde 11.30’da Meslek Fabrikası kursiyerlerine yönelik nefes egzersizi gerçekleştirilecek. Bayraklı Gümüşpala Oyun Odası’nda ise 13.30’da “Kendinize İyi Bakın” atölyesi düzenlenecek.
Gümüşpala Semt Merkezi’nde ise 14.00’te kadın kursiyerlere “Kadın Sağlığı” eğitimi verilecek. “Mahallede Dayanışma Var” projesi kapsamında, 6 Mart’ta 17.00-19.00 arasında Âşık Veysel Gençlik Merkezi’nde el sanatları atölyesi düzenlenecek ve ortaya çıkan ürünler 8 Mart’ta ailelere hediye edilecek.
Gösteri maçı yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Sutopu Takımı, 6 Mart’ta saat 19.45’te gösteri maçına çıkacak. Challenger Cup finalinde Galatasaray Zena’yı yenerek Avrupa Şampiyonu olan takım, bu maçla kadınlara ilham verecek.
Maç, Havuz İzmir’de ücretsiz izlenebilecek. Ayrıca, 7 Mart’ta Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde 10.30’da nefes egzersizi dersi düzenlenecek.
10.00-12.00 saatleri arasında ise EVKA-4’teki Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda sporsever kadınlara yönelik kutlama programı gerçekleştirilecek.
Aynı gün, Çiğli Üniteks Tekstil Fabrikası’nda çalışan kadın işçilere yönelik “Kendinize İyi Bakın” atölyesi düzenlenecek. Ayrıca, Gümüşpala Mahallesi’nde İzmir95 projesi kapsamında saha çalışmaları yapılacak.
Pedallar kadınlar için çevrilecek
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Bike For Nature bisiklet grubu işbirliğiyle “Dünya Kadınlar Günü Bisiklet Sürüşü” düzenlenecek.
Karantina Meydanı ile Kültürpark arasındaki sürüş, saat 13.30’da başlayacak. Katılımcılar, Kültürpark içindeki koşuya da katılabilecek.
Kültürpark’ta koşu ve atölye etkinlikleri
8 Mart’ta saat 14.00’te Lozan Kapısı’ndan başlayacak “Dünya Kadınlar Günü Koşusu” 3,5 kilometrelik parkurun ardından son bulacak. Koşunun ardından eğlenceli yarışmalar, zumba dans atölyesi ve sürpriz hediyeler dağıtılacak.
Koşuya katılmak isteyenler, "maratonizmir" web sitesinden kayıt olabilecek. Ayrıca, İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin yürütücülüğünde, Elim Sende Projesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla, 14.00-16.00 saatleri arasında Tepekule İş Merkezi’nde “Beyaz Baretli Kadınlara Çanta Boyama Atölyesi” düzenlenecek.
Ayrıca, 8 Mart’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’nde saat 14.00’te “Kadın Emeği” konulu bir panel gerçekleştirilecek.
Voleybol turnuvası yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi'nde, kadın sporcular tarafından oluşturulan takımların katılacağı Amatör Voleybol Turnuvası, 8 Mart’ta düzenlenecek.
Teos Kartalları Spor Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilecek organizasyon saat 13.00’te başlayıp, 17.30’da sona erecek. Katılmak isteyenler 0532 727 50 56 numarasını arayabilecek.





