Son Mühür/Gamze Eskiköy- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İZBETON A.Ş. eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık hakkında verilen tahliye kararına aynı gün itiraz etti. Sanıklar, asfalt kaplama ve yol inşaat ihalelerine fesat karıştırmakla suçlanıyordu.
44 kişi hakkında dava açıldı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir sınırları içindeki “Ulaşım yollarındaki asfalt kaplaması, yol ve inşaat bakım-onarım ve yenileme” işlerine ilişkin ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 44 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklar, “ihaleye fesat karıştırma” ve “edimin ifasına fesat karıştırma” suçlamalarıyla yargılanıyor.
Tahliyelere 5 gün sonra karar verildi
İddianame, 16 Temmuz 2025 tarihinde hazırlandı ve İzmir 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme, tensip zaptı ile birlikte 21 Temmuz 2025’te, aralarında İZBETON A.Ş. eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da bulunduğu 20 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.
Başsavcılıktan itiraz
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin verdiği tahliye kararlarına aynı gün itiraz etti. Savcılık, mevcut denetim raporları, bilirkişi incelemeleri ve tüm dosya kapsamını gerekçe göstererek tahliyelerin uygun olmadığını belirtti.





