Son Mühür- Berivan Kaya/  Hazine ve Maliye Bakanlığı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesi Kahramandere mahallesinde bulunan 2 taşınmaz özelleştirme ihalesi dün gerçekleştirildi. Taşınmazlar 365 milyon 319 bin TL'ye özelleştirildi. 

1668 ada 2 parsel numaralı 8.960,98 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi Yavuz KARAOĞLU & AY GYO Yapı İş Ortaklığı Ortak Girişim Grubu verdi. Parsel 276 milyon 919 bin TL’ye özelleştirildi. 1609 ada 1 parsel numaralı 1.283,74 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesinde ise en yüksek teklifi Onay Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi verdi. Parsel 88 milyon 400 bin TL’ye özelleştirildi. 

özlem ünsal

Mevzuata uygun değil...

Alana ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini dile getiren CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özlem Ünsal, " Bizler direnmeye devam edeceğiz. Spor alanı olan yerin konuta çevrilmesi konusu var. Bunun üzerine Danıştay'da bir iptal davası açıldı. Yargı süreci devam ediyor olmasına rağmen yapılan ihaleye karşıyız. Dava devam ederken, bilirkişi raporu bile yeni gelmişken yapılan bir ihale ve özelleştirme var. Bilirkişi raporunda da buranın uygun olmadığı yazıyor. Bilirkişi raporunda buranın plan değişikliğinin imar mevzuatına uygun olmadığı yönünde tespiti var. İmar planı değişikliğinin imar mevzuatı ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığına da dikkat çekiliyor" dedi. 

devrim seyrek

At koşturuyorlar! 

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek ise, " Biz direnebildiğimiz kadar direneceğiz. Herkes istediği gibi at koşturuyor. Yerel kamu kuruluşlarının görüşü alınmadan gerçekleştiriyorlar. Bizler direnmeye devam edeceğiz" dedi. 

Muhabir: BERİVAN KAYA