SON MÜHÜR/Turizmin nabzını, SON Mühür TV’de tutacak olan Çelebi, ilk konuğuyla alternatif tatil yöntemlerinin gözdesi olan devre mülkler hakkında konuştu.

Turizmde, alternatif seçeneklerin gelişmesinin önemini vurgulayan Çelebi, ülkedeki turizm potansiyelinin tamamının kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

“Türkiye’de paylaşımlı tatil sahipliği çok eskiye dayanıyor”

Devre mülk kavramının, dünyada ‘Timeshare’ olarak tanımlandığını belirten Eğilmez, işin turizm ayağının olmasının yanı sıra, gayrimenkul ayağı olduğunu da belirtti. Eğilmez, “Sınıfsal hikayede alt sınıf, üst sınıfa özenir. 1 milyon dolar vermeye gerek yok, devre mülk mantığında bir bölümünde kullanım hakkına sahip oluyorsunuz. Diyelim ki, bizim bir yazlığımız var. Onun her yıl bakımıyla uğraşmak yerine, ki çalışan insanlarsa 2 haftalık kullanım dönemimiz oluyor, 365 gün külfetini çekiyorsunuz. Villamız 500 bin dolar, normal otel yönetimine uygun bir ürün, 500 bin dolara satmak istediğimizde satamıyoruz; ancak bunun kullanımını yılın belirli bölümlerine bölerek 1 milyon dolara kadar satabiliyorsunuz. Bir de bunun, Resorts Condominiums International (RCI) modeli var. Kurucusu, ben bulunduğum yerden sıkıldım, Kaliforniya’ya geleyim diyor. Kaliforniya’daki kişi de kurucunun devre mülkünde tatili yapıyor, doğuşu böyle oluyor. 30 yıllık paramı tek yere harcamayayım diyor insanlar, aynı Mastercard gibi. Dünyanın her yerinde geçebiliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim