Bayramda tatil beldelerinde market rafları boşaldı. Ege Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Feyzi Başdaş, bu yıl karantinalar nedeniyle tatil talebinin daha fazla olduğunu söyledi. Başdaş, "Bayramda bir tatil beldesinin nüfusu 200 binden 1 milyona çıkıyor. Haliyle market rafları boşalıyor. Ne kadar stok yapılsa da aşırı talebe yetişmek zor" dedi.

İstenen bulunamadı

Özellikle taze sebze, meyve talebine yetişemediklerini aktaran Başdaş, "Her türlü gıda maddesi, süt ürünleri, et, tavuk talebi çok arttı. Kimse mağdur edilmedi ancak marketlerde insanlar her istediğini bulamadı" diye konuştu.

3.7 milyon baş kurban satıldı

Türkiye Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, bu yıl satılan kurbanlık sayısının geçen yıla göre düşük kaldığını tahmin ettiklerini belirterek, "Bu yıl Kurban Bayramı'nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 700 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldı" dedi.

Çelik, vatandaşların gerek yurt içi gerekse yurt dışında vekaletle kurban kesimini tercih etmeleri nedeniyle, kurban pazarlarına ilginin azaldığını, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde, beklenen yüksek satışların olmadığını söyledi.

Büyükşehirler nispeten sakindi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkan Yardımcısı Faruk Güzeldere, bayramlarda tatil beldelerinde talebin aşırı arttığını ve market raflarının boşaldığını kaydederek, "İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde ise alışveriş çok azdı. Talep tatil beldelerinde yoğunlaştı. Ama kimse mağdur edilmedi. Bir anda talep aşırı artınca market zincirleri buna yetişemeyebiliyor" dedi.

Tatil beldeleri tamamen doldu

Bayramda Ege Bölgesi başta olmak üzere, Akdeniz Bölgesi, İstanbul civarında Şile, Silivri, Tekirdağ Şarköy, Balıkesir Altınoluk gibi tatil, yazlıkçı beldelerine bu yıl normal dönemlerin aksine tatilci akını yaşandı. Çeşme, Bodrum, Alaçatı gibi merkezlere girişte otoban kuyrukları oluştu. Pek çok beldenin merkezinde insan kalabalıkları dikkat çekti. Yol kenarlarında konaklayanlar, çadır kuranlara da rastlandı.

Editör: TE Bilişim