SON MÜHÜR-HABER MERKEZİ/Her bölgenin kendine has bir tarhanası olduğunu belirten “Tarhana Baba” İsmail Yeldancı, yörelerin farklı damak tatlarına sahip olduklarının altını çizdi. Her tarhananın her yörenin damak tadına uygun olmayacağına dikkat çeken Yeldancı, “Türkiye’de her bölgenin kendi tarhana kültürü var. Tarhana dendiği zaman size göre sizinki, diğerine göre diğeri güzeldir. Sizin yediğiniz tarhana başka bir yörenin damak tadına uygun olmayabilir. Fakat Uşak Tarhanası, her yöreye uygun bir tada sahiptir. Onun için, Türkiye’de coğrafi işareti alan tek tarhana bizim tarhanamızdır” şeklinde konuştu.

“Kansere neden olan sebeplerin önünü kesiyor”

Tarhananın, birçok sağlık sorununa engel olduğunu anlatan Yeldancı, birçok kitapta, tarhananın nelere iyi geldiğini, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini açıkladı. Kışın tarhana tüketildiğinde grip ya da nezle gibi hastalıklara karşı direnç kazanılacağını belirten Yeldancı, “Metabolizma anlamında sağladığı faydaları daha çok anlatmamız gerekiyor. Kansere yol açan sebeplerin önünü kapattığını anlatmalıyız. Zaten kışın tüketildiğinde grip nezle olmadığı kanıtlanmış şeyler” ifadelerini kullandı.

Tarhanada birçok çeşit, Bebek Tarhanası, Glutensiz Tarhana

Tarhananın birçok çeşidini sunduklarını ifade eden Yeldancı, vegan tarhanası, glutensiz tarhana ve bebek tarhanası gibi ürünlerine değindi. Yeldancı, “Vegan, glutensiz, kızılcık tarhanalarımız var. Bizim sitemize girdiğinde pek çok çeşidine rastlayabilir insanlar. Bu tarhana hoşuna gitmediyse diğerini yiyebilirler. Benim glutene alerjim var, hay hay glutensiz tarhanamız var. Türkiye’de ilk defa bebek tarhanası yaptık. Altı aydan sonra ek besin olarak kullanılabilecek ilk besin. Bebek tarhanasının içinde kuru üzüm, süt ve havuç ilavesi var ve diğer tarhanalardan daha farklı Gurur duyuyoruz. Piyasaya öncü oluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim