Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün, Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütü üyeleriyle birlikte yargılandığı davada karar duruşması görüldü.  Belediye Başkanı Gürbüz’ün, Foça’da manav dükkanı işleten İsmail Kılıç’ın (46), 9 Eylül 2019 yılında iş yerinde bacaklarından vurulup yaralanması olayıyla ilgili ‘azmettirme’ suçundan yargılandığı davanın bir önceki duruşmasında Savcı, açıkladığı mütalaada  Gürbüz hakkında 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemişti. İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen  duruşma devam ediyor. 
Duruşmada söz alan Foça Belediye Başkanı Gürbüz’ün Avukatı Soner Akgül, “Tanıklar dinlendi, müvekkilim bugün itibarıyla hem dosyada adı geçen örgüt tarafından hem müştekiler tarafından mağdur edildi. Anayasa’da masumiyet karinesi var. Müvekkilim hakkında, somut, kesin, şüpheden uzak bir delil yok. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz. Müvekkilim başkan olduğu günden bu yana mağdur edildi. Müvekkilimin kamuya mal olmuş bir ismi var. Şu an bu ismi zarar görüyor. Müvekkilimin yaptığı görev ve müvekkilimin ailesi çok zarar gördü” diye konuştu. 

VE HAKİM SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün ‘azmettirme ve kasten yaralama’ suçundan yargılandığı davanın karar duruşması sona erdi. Hakim, Gürbüz'ün beraatine karar verdi.

NELER YAŞANMIŞTI?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğraması olayının da yer aldığı bildirilmişti.

38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmıştı.

Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmiş, sanık sayısı da 54'e yükselmişti.

Başka dosyadan tutuklu 1 sanığın dosyaya dahil edilmesiyle birlikte sanık sayısı da 55'e yükselmişti. Son mahkemede 4 sanık hakkında tahliye kararı verilmişti.

Editör: TE Bilişim