YÖK 12 üniversite için yeni rektör belirleneceğini duyurdu.

Buna göre, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı “Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” hükümleri ve “Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar” uyarınca Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi,  Batman  Üniversitesi,  Bitlis Eren  Üniversitesi,  Gümüşhane  Üniversitesi, Hakkari  Üniversitesi,  İzmir Demokrasi  Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacak. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar 18/12/2020 tarihinden 31/12/2020 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ VE PAÜ DE BEKLEMEDE

Ege'nin iki üniversitesi, İzmir Demokrasi  Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi de yeni rektörünü bekleyenler arasında. PAÜ'de rektör adaylığı başvurularının ardından 70 gün geride kaldı. YÖK, Pamukkale Üniversitesi Rektör Adaylığı için ilana çıkarak 9 Ekim’e kadar başvuruları kabul etmiş, rektörlük yarışında müthiş bir başvuru trafiği yaşanmıştı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından, 10 Ağustos tarihinden itibaren Prof. Dr. Ahmet Kutluhan vekaleten rektörlük görevini yürütüyor.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne ise 21 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atanmıştı. 


SY

Editör: TE Bilişim