Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, son dönemde iki ülke arasında yaşanan gerginlikten Türkiye’yi sorumlu tuttu.

CNN TÜRK’e atıfta bulunarak Armenpress’in aktardığına göre Yunanistan Başbakanı, dün sağlık konulu bir toplantı sırasında Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin sorulara da yanıt verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 13 Mart’ta İstanbul’da yaptığı görüşmeye değinen Miçotakis, “Bir tarafın diğerini tahrik edecek hareketlerde bulunmayacağı mutabakatına vardığımız izlenimini edinmiştim” diyerek bu mutabakatı bozan tarafın Türkiye olduğunu iddia etti.

Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemden 1 ay sonra, hoş olmayan gelişmeler yaşandı. Yunan adaları üzerinde eşi görülmemiş düzeyde uçuşlar gerçekleştirildi ve Yunanistan’ın Ege adalarındaki egemenliğinin güya sınırlı olduğuna ilişkin anlaşılması mümkün olmayan tezler tekrar gündeme getirildi" dedi.

ABD ve Avrupa Birliği’nin Yunanistan’a destek verdiğini söyleyen Miçotakis, “Şu anda, Doğu Akdeniz’de 2020’deki gerginlikten uzak bir noktadayız. Herkes itidalli davranmalı” derken retorik gerginliğin sahaya yansımaması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN YUNANCA MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan Yunanca ve İngilizce olarak attığı tweetlerde, "Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Editör: TE Bilişim