SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/SON Mühür TV’nin birinci yılını kutlayan Kandemir Medya Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, aynı zamanda Radyo Ege ve SON Mühür Gazetesi’nin de yaş gününü kutladığını belirtti.

Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Fuat Saygılı’nın, lise öğretmeninin elini uzatmasının ardından “Haddini bil” diyerek kovma iddiasını değerlendiren Sefiloğlu, “Cumhuriyet Türkiyesi’nde bu tür yanlış davranışların bize alıştırmaya çalışıyorlar. Kaymakamı devlet adamı olarak tanımlarız. Artvin Valiliği açıklama yapmış sakinleştirme amaçlı, tembihah yapıldı gibi. Bunu yadırgıyoruz ve istemiyoruz. Devlet gereğini yapmalı. Korkutarak, öteleyerek yönetişim istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Emsal artış krizi

Geçtiğimiz hafta, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e emsal artış için talimat vermişti.

Mağduriyetlerin önlenmesi açısından verilen talimatı değerlendiren Sefiloğlu, şu cümleleri kullandı:

“Evet dediler, fakat dün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den enterasan bir açıklama geldi. Hukuken adresi TBMM’dir dedi. Belediyeler bunu yapamayacak, açıklama meali. Depremzedeler kirada, orda burda darmadağın oldu, emsal artış açıklamasında mutlu olmuştu. Bu açıklama, benim endişelerimi doğru hale getirdi. AK Partili Özgür Hızal aynı mealde açıklama yapmış. Deprem mağduru 10 binlerce insan var. Herkesin hayatı harap oldu, bu işin yapılması gerekiyor. Belediye meclise getirip çıkarmalı. Bakanlık engel olmayacak gibi duruyor böyle bir şeye. Ne yaparlarsa yapsınlar ortak nokta bulsunlar, o mecliste AK Parti de var CHP de var. iki partinin ittifakıyla çözülebilecek bir durum. Dediğim gibi, burada yerel iktidar birinci derecede sorumlu. Genel iktidarın da ardından gelen sorumlulukları olacak”

Erken seçim tartışması

AK Parti’nin seçimleri normal zamanında yapma söylemlerine karşın, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın, “İki yıl dolarsa cumhurbaşkanı tekrar aday olamaz” sözüne değinen Sefiloğlu, “Bunların formüle edileceği zamanı bekliyorlar. Parlamento açılacak yasa değişiklikleri önerileri gelecek. O da bir sene sonraya sarkacak. Erken seçim gündemimizden hiç inmeyecek. Parlamenter sisteme dönüşte millet ittifakının kesin dönüş çağrısı var” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan’ın kaleme aldığı yazısının ardından, Nagehan Alçı da AK Parti’nin “Parlamenter sistem” gündemini ele almıştı. Sefiloğlu, “MHP’nin oy oranı tartışılıyor. İYİ Parti’nin kendi kulvarında güçlendiğini hissediyoruz. Sandığa yansıması o tarihlerde ne olur bilmiyoruz. AK Parti’nin, seçimi biz zamanında yapacağız demesi, erkene almayacağız anlamına gelmiyor. Parlamenter sisteme dönerler mi, göreceğiz. Bu modelde çok büyük başarısızlıklar hissediliyor” sözlerini aktardı.

“Zam yapan sizsiniz”

Marketlerdeki fahiş fiyata araştırma önerisi sunan hükümetini zammı kendisinin yaptığını belirten Sefiloğlu, “Evlere 400 lira elektrik faturası geliyor, fabrikaları düşünmeyin bile. Fabrikada çarklar dönüyorsa elektrikle dönüyor. Boyoza bile zam geldi. Market sahipleri ciddi tepkiler gösterdi, AK Parti’ye çok yakın isimler bazıları. Küçük hata yakalayıp ceza kesmek sorunu çözmez. Hiçbir şey durmuyor. Bu sözlerin romantik tarafı var ama gerçekle bağdaşmıyor” dedi.

Erdoğan, Soçi’de Putin’le ne görüştü?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’ye yönelik sert eleştirileri olduğunu vurgulayan Sefiloğlu, “Soçi’de girdiniz çıktınız, ne görüştünüz? F35’leri vermediniz, paraları verin gibi bu güne dek sarfedilmeyen cümleler kullanıldı. Bunun altında, ABD’nin takındığı tavra, Rusya’ya yakınlaşıp kontra yapmak gibi düşünüyorum. Turist gönderiyorlar, sebze meyve ihracatımız var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim