Kuşadası’nda 23. Altın Güvercin BesteYarışması’nın ikinci gününde gerçekleşen ünlü pop müzik sanatçısı Berkaykonserinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Altın Güvercin’indüzenlenmesi ile ilgili olarak yöneltilen eleştirilere sert yanıt verdi.Kuşadası ekonomisinin yüzde 99 oranında turizme dayandığına dikkat çeken BaşkanÖmer Günel “Bir sanayi kentine nasıl ki üretim yapma, bir tarım kentine nasılki ekip biçme diyemezseniz, bir turizm kentine de kültür-sanat üretmediyemezsiniz. Bunu derseniz turizm kentlerinin kapılarını kapatmak ve bizlerinasgari yaşam koşullarını sağlamak zorundasınız” dedi. 

“KİMSE BİR TURİZM KENTİNE KÜLTÜR-SANAT ÜRETME DİYEMEZ” 
Aydın Büyükşehir Belediyesi, KuşadasıBelediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) işbirliğinde düzenlenen 23. Altın Güvercin Beste Yarışması kapsamında AltınGüvercin Amfi Tiyatro’da sahne alan Berkay, sevilen şarkılarını Kuşadalılariçin seslendirdi. Pandemi koşulları doğrultusunda sosyal mesafe kuralı dikkate alınarakgerçekleşen konsere Başkan Ömer Günel’in sözleri damga vurdu. Başkan ÖmerGünel, yarışmanın düzenlenmesi ile ilgili olarak sosyal medya üzerindenKuşadası Belediyesi’ni eleştiren kişi ve kurumlara sert tepki gösterdi.Kuşadası’nın tarım ya da sanayi değil, bir turizm kenti olduğunu vurgulayanBaşkan Ömer Günel “Sanayi kentinde ürettiğin ürünü pazarlarsın. Tarım kentindetoprağı eker, biçer, elde ettiğin mahsulü pazarlarsın. Bir turizm kentinde isekültür-sanat pazarlarsın, güneş pazarlarsın, kum pazarlarsın, tatil pazarlasın.Kuşadası’nın ekonomisinin yüzde 99’u turizme dayanıyor. Siz tarım yapan birkente toprağını ekme, biçme ama yaşa diyebiliyorsanız, bir sanayi kentineüretme ama yine de yaşa diyebiliyorsanız, bir turizm kentine de sanat üretme,kültür üretme, turizm yapma ama yine de yaşa diyebilirsiniz. Peki, mümkün müböyle bir şe? O zaman bunu bize söyleyen arkadaşlar kapatacaklar turizmkentlerinin kapılarını ve bize bakacaklar. Asgari yaşam şartlarımızısağlayacaklar” dedi.

“HERKES KUŞADASI’NA HAK ETTİĞİ SAYGIYI GÖSTERMEYE MECBUR” 
Bunu yapamayanların Kuşadası’na veKuşadası gibi turizm kentlerine söyleyecek sözü olmadığını ifade eden BaşkanÖmer Günel “Bizler pandeminin tüm kurallarını yerine getiriyoruz. HES koduuygulaması zorunlu olmamasına rağmen bunu da uyguluyoruz. Mitinglere 300 binkişi toplayanlar, İstanbul konserlerini iptal etmeyenler bize hiçbir şeysöyleyemez. Lütfen bir turizm kenti olarak Kuşadası’nın hak ettiği asgarisaygıyı herkes göstersin. Bunu herkes göstermeye mecburdur. Çünkü bir turizmkenti olarak ayakta kalmak zorundayız. Pandemi döneminde en zor koşullarıyaşayanlar turizm kentleridir. Başka kentler ayakta kalabilirken ekonomisiyüzde 99 turizme dayalı olan Kuşadası’nın esnafı önümüzdeki günleri nasılatlatacağını kara kara düşünmektedir. Konser yapma, etkinlik yapma, burayamisafir getirme! O zaman nasıl geçinecek benim esnafı? Buradan bizlere bueleştirileri yöneltenlere sitem ediyorum. Bu kadar zor koşullara rağmen ayaktakalmaya çalışan turizm kentlerine bu haksızlığı reva görmesinler” diye konuştu.

BERKAY’DAN BAŞKAN ÖMER GÜNEL’E TEŞEKKÜR 
Berkay’ın hayranı olduğunu ve şarkılarınızevkle dinlediğini belirten Başkan Ömer Günel “Sevgili Berkay zor koşullararağmen bizimle birlikte oldu. Gecemize büyük bir renk ve keyif kattı. Kendisinesonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Berkay ise “Müzik en iyi şifakaynağıdır. Böylesi dönemlerde insanlar kültür-sanat etkinliklerine daha fazlaihtiyaç duyarlar. Bu nedenle Altın Güvercin’i düzenleyen Kuşadası BelediyeBaşkanı Ömer Günel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim