Sanayicinin kendisi için ekonominin kamu görevlisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kendisi için değil, ülkesi için çalışır. Yaptığı üretimle ve sağladığı istihdamla gurur duyar. Döktüğünüz alın teri için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. İzmir’le gurur duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kentin Türkiye’nin gözbebeği olduğunu kaydetti.

SANAYİCİ GÖZBEBEĞİMİZ…

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, muhalefet partilerinden beklentilerinin, üretime destek vermeleri olduğunu belirtti. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da, sanayicinin beklentilerini aktardı, “En önemli konu işsizlik. İstihdam yaratamayan büyüme modelinin çözümü, sanayidir. Yüksek faiz, yüksek enflasyon ve oynak kur kıskacındayız” vurgularını yaptı.

İZMİR DEPREMİ…

İzmir’in deprem riski konusunda EBSO Meclisi’ni bilgilendiren İzmir’in Reisi Tunç Soyer, “Yapı stoku envanteri çıkarılıyor. Yıkılanların yerine yapılacak binalarla ilgili bir mevzuat hazırladık. Dünya Bankası’yla bir süreç başlattık, 250 milyon dolarlık kredi paketi, Cumhurbaşkanı’nın onayındadır. Onaylanırsa 5 yıl ödemesiz 30 yıl vadeli bir kredi programını başlatacağız. Güncel fay haritasının çıkarılması için de ODTÜ’yle bir protokol yaptık” dedi.

BALIK ÇİFTLİKLERİ SULARI KİRLETMEZ…

EBSO Meclis Üyesi, orkinos çiftliği sahibi ve aynı zamanda İzmir Su Ürünleri Birliği Başkan Yardımcısı Nedim Ambar; CHP’ye gönül veren bir kişi olarak, geçtiğimiz günlerde Sevda Erdan Kılıç’ın mecliste soru önergesi verip, sonrasında da basın toplantısında  “Balık çiftlikleri İzmir’i mahvediyor.” sözlerini kınadığını söyleyerek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Vekil Kılıç’ı şikayet etti. “İhracatta çok önemli bir kalem olan Orkinos’un temiz sularda yaşayan bir canlı olduğunu, bu yüzden çiftliklerin suyu kirletmesinin mümkün olmadığını, bu konuyla ilgili milletvekilimiz Sevda Erdan Kılıç’ın kendisinden fikir almadığı gibi defalarca ulaşmaya çalışmamıza rağmen bizi yanıtsız bırakmıştır. Bizim gibi partiye gönül veren kişilerin bile vekillere ulaşamaması çok kötü…”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise konuyu inceleyeceğini, su ürünlerinin çok önemli bir sektör olduğunu söyledi. “İktidara geldiğimizde bu konulara önem vereceğiz. Çevreye de dikkat edeceğiz. “dedi.

ÖN YARGILARI YIKMALIYIZ…

Toplantı sonrası Nedim Ambar Son Mühür’ün sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na herhangi bir siteminin olmadığını sadece bir vekilimizin yanlış bilgilerle basının önüne çıkıp, öncesinde de mecliste soru önergesi vermesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Ambar, sözlerine şöyle devam etti… “Ön yargılar, balık çiftlikleri 80’li yılları sonlarında sığ ve kapalı koylarda balık çiftliklerinin açılmasından kaynaklanıyor. Sahilden atlayarak geçilen çiftlikler vardı. Bu tür çiftlikler kalmadı. Hepsi derin sulara taşındı. Sahile uzaklığı ve derinliği, akıntı, çevre koşulları gibi şartlar aranıyor. Derinlik 50 m, sahilden uzaklığı ise 1300 m olmalı… Yılda iki kez denetleme yapılıyor. Su örnekleri alınıyor. Analizler sonucunda limit değerlerinin üstünde çıkarsa 3 ay süre veriliyor temizle yoksa kapatırım diyor. Devlet sürekli denetliyor. Aksi yapılması mümkün değil. Eleştiriler haksız. Her ortamda bunu savunmaya belgeleriyle göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütümüz çeşitli çalışmalar yapıyor. Ancak popilist tavırlar, tribüne oynama, halka şirin gözükmek için bazı siyasetçiler bizi malzeme yapıyor. Gelsinler doğrusunu anlatalım…”

“SOYER’DEN KÖTÜ BİR SÖZ DUYDUNUZ MU?”

Örneğin seçim öncesi Tunç Soyer’in EBSO ziyaretinde projelerini anlatırken sormuştum. “Siz Seferihisar’da balık çiftliklerine karşı duruyordunuz ama bizi hiç ziyaret etmediniz. Bu bir ekonomik getiri, ticari faaliyet bizimde endişelerimiz var. Gelin bir bakın sizi gezdirelim. “ Soyer söz vermişti ve seçimden sonra ilk işlerinden biri bu ziyaretti. Bir sunum yaptık. Doğru bildiği yanlışları anlattık.Ayrılırken çok teşekkür etti ve ön yargılarımı yıktınız dedi. O gün bugündür hiç balık çiftliklerini kötülediğini gördünüz mü? Gelsinler doğru bilgileri bizden alsınlar. Kafalarındaki soru işaretlerini sorsunlar.

Editör: TE Bilişim