Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük İzmir mesaisi sona erdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir programının ikinci gününde Çeşme’de gerçekleşen ESİAD (Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği) 35. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı ve Basın Konseyi Toplantısına katıldı. Ardından CHP’li Ekrem Oran’ın başkan olduğu Çeşme Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Cumhuriyet Meydanı’nın açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, burada yurttaşlara seslendi. CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri, CHP PM üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşların katılımıyla gerçekleşen açılış töreni öncesinde Çeşme Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmaların yer aldığı bir video gösterimi yapıldı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidar mesajları verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Meydanlar bir kentin enerjisini boşalttığı yerledir"

Güzel bir meydanı yeniden hizmete açtığı için Çeşme Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, büyük katkıları veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Az önce bir film izledik, altında o yatırımın kaç liraya yapıldığını gösteriyor. Harcanan her kuruşun hesabını millete veren yeni bir siyaset anlayışı, temiz ve ahlaklı bir siyaset anlayışı… Bunu hayata geçireceğiz.  Kentler için meydanlar çok önemlidir. İstanbul’da büyük meydanlar bulamazsınız, olanları da kısıtladılar. Oysa meydanlar bir kentin enerjisini boşalttığı yerledir. O nedenle bu meydanın yeniden gözden geçirilerek son derece işlevsel hale getirilmesi önemli.

"Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği görkemli bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz." 

Tüm amacımız Türkiye’ye huzur getirmek. Öyle bir siyaset anlayışını hayat geçireceğiz ki yapacağınız her eleştiri karşısında, biz iktidarımızı dostlarımızla beraber inşa ettiğimizde kimse sabahın köründe gelip kapımı basamayacak. Çünkü özgürce eleştirecekseniz, bizde o eleştirileri dikkate alacağız. Oy vereceksiniz ki özgürce eleştireceksiniz, rahatlıkla gezebileceksiniz. Ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Gazi Mustafa Kemal der ki, ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.’ Cumhuriyetin olduğu bir ülkede kimse kendini yalnız ve kimsesiz hissetmesin. Bunun için güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Kimliği, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği görkemli bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

"Sandık gelecek, diktatörleri göndereceğiz" 

Ahdım var; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Sabırla bekleyin, tahrik edebilirler, sokağa inmenizi sağlamak için , çatışma kültürünü öne çıkarmak için tahrik edebilirler. Ama sabırlı olacağız. Sandık gelecek, diktatörleri göndereceğiz. 

"Bu kardeşiniz sizin içi günün 24 saati çalışıyor"

Yeryüzünün cenneti diye tanımladı Sayın Başkan, cennette yaşıyorsunuz, tatil yapıyorsunuz, huzur içinde tatilinizi yapın ama şunu unutmayın; bu kardeşiniz sizin içi günün 24 saati çalışıyor. Bu ülkeyi seviyorum, insanlarını seviyorum. Bu insanlara hizmet etmek benim görevim. Yeni, güçlü, adaletli huzur içinde bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Sağ olun var olun.

"Bu topraklarda çok daha güzel bir iktidarı hep birlikte kuracağız" 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Ekrem Başkan, uzun uzun teşekkür etti, ben tekrar etmeyeceğim ama 2 cümle ile sizleri selamlamak istiyorum. Siyaset yapmamızın çok temel bir sebebi var. Bu cennet vatanda bu kadim kültürün insanları olarak çok daha iyi bir yaşam kalitesini hake ettiğimizi biliyoruz. Bunun bir kader olmadığını bildiğimiz için de değiştirmek üzere yola çıktık ve değiştireceğiz. Sayın Genel Başkanım sizden ilham alıyoruz, enerji alıyoruz. Sizin yüzünüzü öne eğdirmeyecek, sonuna kadar canla başla aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda çok daha güzel bir iktidarı hep birlikte kuracağız” dedi.

"Biz Çeşme’de büyük bir aileyiz"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da şöyle konuştu: “Yeryüzündeki cennet Çeşme’de sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum Sayın genel başkanım. Biz Çeşme’de büyük bir aileyiz, üretken, cumhuriyet sevdalısı çok büyük bir aileyiz. Ben ve belediyemizin tüm bireyleri sen ben yok biz varız diyerek bu büyük aileye hizmet etmek, mutlu bir Çeşme yaratmak için Atatürk’ün ışığında yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Milyonlara hizmet ederken 7 gün 24 saat arkamızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde artık Çeşme Meydanının yağmur suyu kabusu da bitti, minnetlerimi sunuyorum.”

"Türkiye hedefimizin bir neferi olmaktan şeref duyuyorum" 

Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyük Çeşme aileme verdiğim sözlerden birini daha gerçekleştiriyoruz. Meydanı yenilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Meydan düzenlememiz yaklaşık 1 milyon 600 bin liraya mal oldu.  Sosyal belediyecilik anlayışıyla ayrım yapmadan toplumun her kesimine hitap eden çalışmalarımızla ülkemizi çağdaş medeniyetlerin ötesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, üreten, aydınlık, çağdaş Türkiye hedefimizin bir neferi olmaktan şeref duyuyorum. Sizin önderliğinizde Cumhuriyet meşalesini onurla taşıyacağız. İlk seçimde Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma hedefimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

Törenin ardından Çeşme Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, kentten ayrılmak için yola çıktı.

Editör: TE Bilişim