SON MÜHÜR /Tunç Erciyas Yalçın Kazan, gençliğinde ünlü bir futbolcu, takım kaptanı, orta yaş döneminde sevilen bürokrat, emekliliğinde ise örnek bir aile babası...

12 Mart 2020'de ülkemizde ilk korona vakası belirlendiği zaman eşiyle karar verip kendini gönüllü karantinaya aldı. İlk günler zor geçse de zamanla alıştı, "sağlığım için bunu yapmam gerekiyor" diye düşünerek bakkala ekmek almaya dahi çıkmadı. Biz çeşitli bahanelerle kısıtlama günlerinde yasağı delmeye çalışırken o eşi Aygül Hanım ile zamanını evde geçirdi. Ve farkında olmadan bir rekora imza attı.

'BUNU SAĞLIĞIM İÇİN YAPTIM"

Aşı günü gelmese evde yaşamaya devam edecek olan Kazan, "Ben sağlığım için bunu yaptım. Rekor kırmak gibi bir amacım yoktu. Sıram geldi tabii ki aşımı olacağım. Sağlık Bakanımız aşı olun diyor. Onu dinlememiz lazım. Eşim de bir kaç gün sonra aşı olacak' diyerek yaşadıklarını şöyle özetledi.

"GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİK" 

"Çin'de koronavirüs ortaya çıkınca televizyondan takip ettim. İnsanların bu hastalık nedeniyle ölmelerine çok üzüldüm. 12 Mart'ta Türkiye'de ilk vaka ortaya çıkınca korktuk. Hemen tedbir almamız gerektiğini düşündüm Eşim Aygül Hanım ile kafa kafaya verdik. Ne yapalım diye düşündük. Önce çocukları başka bir eve taşıdık. Evde eşimle başbaşa kaldık. İhtiyaçlarımızı sipariş verdik kimseyle temas kurmadık. Çocuklarla görüntülü konuşarak hasret giderdik. Evde vakit geçirdik. Spor yaptık, kendimizi korumak için bitkisel takviyeler aldık. Çok şükür grip bile olmadık. Şimdi aşı sıramız geldi, Pazartesi yaklaşık 350 gün sonra dışarı çıkacağım. Guinness rekorlar kitabına da girdik. Dünyada bunun eşi yok. Biz sağlığımızı korumak için yaptık ama rekor kırdık. İnsanlar iki gün evde kalamazken ben eşimle 350 gündür yaşıyorum. Arada tartıştık belki ama sonunda tatlıya bağlandı. Yaşadıklarımızı yazdım kitap haline gelecek. Umarım örnek olurum.... Şu lanet virüsün bir an önce dünyayı terk etmesini diliyorum."

Umarız bu tavır, yasağı delmeye çalışanlara örnek olur.

Editör: TE Bilişim