Kerim UĞUR / Son Mühür - Sözcü Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz’ın köşe yazısında, internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nın onur konuğu olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk’e atfen üç defa “Gazi Mustafa Kemal” ifadelerini kullandığını yazması üzerine Kaftancıoğlu’na parti içerisinde tepkiler yükseldi.

Kaftancıoğlu’nun sözlerine CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Mehmet Ali Çelebi ve Sevda Erdan Kılıç’tan tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, yüce önderimize dil uzatmaya kalkanlara karşı canımızı siper edeceğiz. Bu gerçektir. Ancak, “Atatürk” diyemeyen bir il başkanını da gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır. Unutmayın, partimizin kurucusu yüce önderimizdir.” İfadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır parti tüzüğünün birinci maddesini hatırlatarak “CHP Tüzüğü Madde 1. :Cumhuriyet  Halk Partisi’nin kurucusu, ilk Genel Başkanı ve değişmez önderi  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür. ” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise “Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz!”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise "Büyük insan, Dünyanın şapka çıkarttığı Lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ün adını anmak ve ilkeleri ile büyüyüp, kurduğu Partimin “Cumhuriyet Halk Parti” nin Milletvekili olmaktan Onur ve Gurur duyuyorum. Başka söze gerek yok..." sözleriyle tepki gösterdi.

Tepki veren CHP’li Milletvekilleri arasında yer alan Avukat Sevda Erdan Kılıç ise “Atatürk soyadı; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından halk adına verilmiş sadece bir soyadı değil, Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilmiş mücadelenin, bize emanet edilen davanın adıdır.” dedi.

Öte yandan Kaftancıoğlu, tepkilerin ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, "Böylesi bir dönem ve gündemde, bu açıklamayı yaptırmak zorunda bırakanları; 'Atatürk hayatta olsaydı önce sizleri ve klavye Atatürkçülerini sopayla kovalardı' (böyle referanslarda onların hakkı:)) ) diyerek vatandaşın aklına, vicdanına ve hafızasına teslim etmiş olayım..." ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu ardından yazılı açıklamasını, sosyal medya hesabından paylaştı.

Editör: TE Bilişim