İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Buğra Gökçe'nin İstanbul'a geçişinin ardından bir ayrılık haberi daha geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su, kanalizasyon ve altyapı işlerinden sorumlu kurumu olan İZSU Genel Müdürlüğü’nden ayrılık kararı geldi. Genel Müdür Aysel Özkan görevinden istifa etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı kadrosundayken Başkan Tunç Soyer tarafından İZSU’ya atanan Özkan’ın asalet görevlendirmesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmamıştı. Genel müdürlüğe vekalet eden Özkan kurum içinde yaşanan değişim rüzgarından etkilenen isim oldu.  
Başkan Soyer ile bir süredir görüş ayrılığı yaşayan Özkan’ın son dönemde yaşanan koku sorunu ve Körfez’in temizliği konularında idare ile anlaşmazlığa düşürdüğü öğrenildi. Başkan Soyer’in ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı koordinasyon toplantılarında altyapı ve İZSU kazı çalışmaları nedeniyle yaşanan sorunlar da gündeme geliyordu.

YERİNE ATANAN İSİM BELLİ OLDU

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın ayrılık kararı almasının ardından bu göreve kurumda Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet veren Ali Hıdır Köseoğlu atandı.

Editör: TE Bilişim