Cumhuriyetçi Avukatlar Bildirisi şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA
İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, son seçilmiş Başkanımız Av. Aydın Özcan’ın çağrısı üzerine 30.11.2021 günü Cumhuriyetçi Avukatların yoğun teveccühü ve katılımı ile toplanmıştır. 
Toplantıyı yönetmek üzere divan başkanlığına Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kurucularından Sayın Av. Abdülkadir Özdemir seçilmiş ve toplantı kendisinin idaresinde yapılmıştır. Toplantıda söz alan başta Av. Aydın Özcan olmak üzere kurucularımızdan kıdemli avukatlar ve genç meslektaşlarımızdan birçok arkadaşımız söz alarak görüşlerini bildirmişlerdir. Mesleğin onuruna yakışır olgunluk ile başlayan toplantı, dile getirilen farklı görüşlerin saygı çerçevesinde değerlendirilmesiyle coşkuyla devam etmiştir.
Toplantıda, İzmir Barosu son genel kuruldaki seçimde yaşanan hezimet değerlendirilmiş, yapılan hatalar irdelenmiş ve bugün de aynı hatalarda ısrar edenlerin olduğu tespit edilmiştir. Ancak çözümün, birbirimize saygı duyarak, grup aidiyeti içinde ortak akılla hareket etmek olduğu noktasında tam bir uzlaşı hakim olmuştur. 
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubumuzun kuruluş ilkeleri ışığında yeniden aktif ve öncü hale getirilmesinde, kamuoyu ile tüm meslektaşlarımıza laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadelesinde, avukatlık mesleğinin tüm haklarının korunması ve ilerletilmesi çalışmalarında,  baro yönetiminde olunsun veya olunmasın İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak mücadelenin en önünde olunacağının duyurulmasına karar verilmiştir.  
Bilinmektedir ki mevcut Türkiye Barolar Birliği başkanı; hukukun her alanda çiğnendiği, yargı bağımsızlığının sona erdiği, avukatın ve mesleğin etkisiz kılındığı, çoklu barolara imkan verildiği,  Türkiye Barolar Birliği’ne her zamankinden çok ihtiyaç duyulduğu dönemde, bağımsız savunmayı temsil etmemektedir. 
Ankara’da, çoklu baro kanun değişikliğine karşı altmış baro başkanının sokak ortasında fiilen gözaltında tutulması mevcut birlik başkanını ve kendisiyle birlikte hareket eden bir kısım yönetim kurul üyelerini rahatsız etmemiştir. 
Baroların olağanüstü genel kurul talebini yasal görevlerini yerine getirmeyerek ve Avukatlık Kanununa aykırı olarak reddeden Metin Feyzioğlu’nun, laik ve demokratik düzenin karanlık günlere hızla savrulmasında rolü ve sorumluluğu olduğu tartışmasızdır. 
Görev ve yetkilerini aşarak başta İzmir Barosu olmak üzere baroların seçimlerine müdahil olan Av. Metin Feyzioğlu, birlik desteğiyle İzmir’de kendisine yakın adayların seçim kazanması çalışmalarının sonucunda grubumuzun bölünmesine ve 2018 yılı seçimlerinin kaybedilmesine de neden olmuştur.
Grubumuzun Genel Kurul görüşmelerinin bir sonucu olarak, 4-5 Aralık 2021 tarihinde yapılacak TBB Genel Kurulu’nda yeniden aday olacağını açıklayan Av. Metin Feyzioğlu’nun Avukatlık mesleğine, mesleki kazanımlara ve meslek örgütü Barolara verdiği zarar, yarattığı tahribat karşısında; İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar grubu olarak tarihi bir sorumluluk içinde TBB delegelerine Metin Feyzioğlu dönemine son vermeleri çağrısı yapılmasına ve hataların telafisi, bağımsız savunmanın güçlendirilmesi, mesleki kazanımların geri alınması, hak ve hukukun tereddütsüz savunulması için diğer aday Av Erinç Sağkan’ı desteklediğimizi bildirmeyi görev bilerek tüm meslektaşlarımızın ve TBB Genel Kurulu’nun bilgilerine sunulmasına ayrıca karar verilmiştir.  
Hukuktan ayrılmamak ve başta hukukun evrensel kuralları olmak üzere her zaman ve her zeminde HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ savunmak ve ona bağlı kalmak,
Meslek örgütü kimliğinden çıkmayan Güçlü ve Saygın bir BARO,
Genç meslektaşların aktif olarak katıldıkları, enerji ile tecrübenin, akıl ile cesaretin birleştiği, ayrım yapmadan tüm üyelerini kucaklayan, demokratik, şeffaf, saygın ve lider bir YÖNETİM,
Yönetiminde, Avukatın mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarına çözümlerin getirildiği, hukuki ve toplum kalitesinin yükseltildiği, aydın sıfatıyla topluma rehber olup kabul gördüğü, mesleğin onur ve saygınlığının korunup devamının sağlandığı, bir ÇALIŞMA TARZI nın,  İnsan Haklarının,
Avukat Haklarının,
Yurtta ve Dünyada Barışın,
Ülkenin ve Ulusun bölünmez bütünlüğünün,
Demokratik Laik Cumhuriyetin,
CUMHURİYET FAZİLETTİR idealinin savunucusu ve uygulayıcısı olmak şeklindeki İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubumuzun İlkelerine göre  düzenli toplantılarımız her ay yapılacak olup grubu temsil edecek yürütme kurulunun seçimi de en az bir ay öncesinden açıklanmak suretiyle önümüzdeki toplantılarda duyurulmasına karar verilmiştir.. 

İzmir Barosu 
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu

Editör: TE Bilişim