İzmir iş dünyası temsilcilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı neticesinde yayınladıkları mesajlar şu şekilde:

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:

“TBMM halk iradesinin en net göstergesi”

Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm ülkemize kutlu ve mutlu olmasını dilerim. 101. yıl önce, 23 Nisan 1920 tarihinde halkın egemenliğinin tesis edilmesi anlamına gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması vesilesiyle bayram olarak kutlanmaya başlanan bu kutlu gün, tam 101 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şeklini ve halkın iradesinin en net göstergesi olarak parlamaya devam ediyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde yetim ve öksüz kalan yoksul çocuklarından yola çıkarak bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmesi de atamızın gelecek nesillere verdiği önem ve değeri gösteriyor.

Bugün Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile TBMM’nin önemi azalmış gibi görünse de Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini ve kuruluş felsefesini bünyesinde barındıran, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir sözü ile dimdik ayakta olan TBMM, hala ilk günkü gibi değerli, önemli ve ağırlıktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu olsun.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak sesleri dünyaya duyuruldu”

23 Nisan 1920 halk iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Cumhuriyetimizin en önemli yapı taşı olan “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün vücut bulduğu TBMM, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çok zor şartlarda, büyük özveri ve emekle oluşturulmuştur.

Milli mücadele şartlarında dahi hedeflediği demokratik cumhuriyet yolunda yürümekten vazgeçmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, o şartlar altında TBMM’yi toplayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak seslerini tüm dünyaya duyurmuştur.

1929 tarihinde ise bu kutlu günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Atatürk, bu anlamda dünya çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek önder olarak dünya sahnesinde bir kez daha yer edinmiştir.

Çocuklarımıza özgür, bağımsız, laik ve demokratik bir cumhuriyet bırakmak, onlara cumhuriyetimizin faziletlerini öğretmek, göstermek ve hatırlatmak da hepimizin görevidir.

Bu ülkeyi ve TBMM’ni bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul:

“Ata’mızın vizyonuna sahip çıkmak görevimiz”

101 yıl önce 23 Nisan 1920’de, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açılmış, Türk halkının egemenliği ilân edilmiştir. Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından olan ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu kutlu gün, egemenliğin kayıtsız şartsız halkın olduğunu bizlere hatırlatmaya devam ediyor.

Çocukların, milletin geleceği olduğunu söyleyen büyük önder Atatürk’ün düşüncesi ile hareket etmemiz, O’nun vizyonuna sahip çıkmamız en yüce görevimizdir. Bugün, bilinçli, eğitimli, özgür iradeli bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklar ülkemizi Atatürk’ün çizdiği yolda, muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaktır. Gerek sosyal gerek ekonomik gerekse bilimsel açıdan tüm dünya ülkeleri arasında söz sahibi olabilmemiz, yeni nesillerin iyi eğitim ve öğretimi ile mümkündür. 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet ve armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

“Ülkemizin aydınlık yolu çizildi”

Özgürlük ve bağımsızlığın ete kemiğe büründüğü, ulusal egemenliğin halka verildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı tüm ulusumuza kutlu, mutlu olsun.

23 Nisan tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda hakimiyetin kimde olacağını göstermesi açısından son derece önemli bir gündür. Kurtuluşun saltanatta değil halkta olduğunu her adımında gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm ülke iradesini bir araya getirdiği TBMM ile ülkemizin aydınlık yolunu çizmiştir. Aynı zamanda bu kutlu günü çocuklara armağan ederek dünyada çocuklara bayram hediye eden ilk lider olan Atatürk’ü bu vesile ile minnet, şükran ve sevgiyle bir kez daha yad ediyorum.

Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, atamızın bu emanetine sahip çıkacağına, bugün gazi meclisimizi değersizleştirmeye çalışanlara fırsat tanımayacağına inancım tam.

TBMM ulusumuzun ve cumhuriyetimizin en önemli değeri ve gücüdür. Bu inançla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, nice 101 yıllar diliyorum.

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli”

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına daha 3 yıl varken Türkiye Millet Meclisi’ni toplayarak tüm dünyaya kurulmakta olan ülkenin yönetim şeklini ilan etmiştir.

Bu sebeple TBMM’nin açılışı Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli denebilir. Saltanat yönetimi altında hiçbir hakka sahip olmayan ve 1. Dünya savaşı ile büyük acılar çekmiş bir ulusa hakimiyeti teslim etme kararlılığında olan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bu sebeple bir kez daha minnet ve şükran ile anıyorum.

Bu kutlu günü bayram olarak bu ulusa armağan eden Atatürk, aynı zamanda dünyada çocuklara bir bayram hediye eden ilk önder olma onuruna da erişmiştir. Çocuklara emanet edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı çocukların coşkusu ile Çocuk Bayramı da olmuştur.

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutluyor, başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı sevgi ve saygıyla anıyor, tüm çocuklarımıza bu korona günlerinde sağlık ve mutluluk diliyorum.

TBMM Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir ve öyle kalmaya da devam edecektir.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin:

“Atatürk’ün mirasına kadınlar sahip çıkacak”

23 Nisan 1920 yılında kapılarını açan ve yüzyıllar süren saltanat iktidarını bir zümreden alıp halka vermek anlamını taşıyan TBMM’nin kuruluş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Ulusumuz ve demokrasimiz için önemli bir gün olan 23 Nisan, bugün daha da önemli ve anlamlı bir gün olarak kutlanmayı hak ediyor. Kurtuluş Savaşı’nın ardından tam bağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda tüm Anadolu’yu milli mücadeleye dahil ederek hakimiyeti kayıtsız şartsız ulusa armağan eden Atatürk, TBMM’nin açılışı ile Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Aynı zamanda bu kutlu günü dünya çocuklarına armağan eden Atatürk’e minnet ve şükranlarımı bir kez daha sunuyorum.

TBMM’nin bugün öneminin daha da anlaşıldığı bir ortamda bu ülkenin kadınları olarak Atatürk’ün miraslarına sahip çıkmaya, onları yaşatmak için milli bayramlarımızı daha bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kılıç:

“Cumhuriyet değerlerini yaşatmak asli görevimiz”

Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile ulus egemenliğinin resmen hayata geçirildiği bu önemli gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından halk egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.

Kadına dünyada birçok ileri ülkeden bile önce seçme ve seçilme hakkını tanıyan, Cumhuriyet yolunda en önemli mevzilerden biri olan TBMM’yi milli mücadele döneminde açan, en buhranlı dönemde dahi meclisin gücünü her gücün üzerinde tutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman gazi ve şehitlerimizi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Bugün TBMM’nin önemi her zamankinden daha fazladır. 101 yıl boyunca millet iradesinin yansıdığı TBMM’nin yok sayılmak istenen ağırlığını tekrar hatırlatmak, gazi meclisimize sahip çıkmak ve Cumhuriyet değerlerini yaşatmak biz Türk kadınlarının asli görevidir ve bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.

İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:

“Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmayacağız”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Ulu Önder Atatürk’ün, Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşarken, en değerli varlığımız, aydınlık yarınlarımız tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak Milli Mücadele’yi başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, o şartlarda dahi toplandığı kongrelerle, ülke toprakları işgallerle boğuşurken kurduğu TBMM ile 29 Ekim 1923 yılında ilan edeceği Cumhuriyet’e giden yolu döşüyordu.

Halka yaslanmayan hiçbir rejimin ayakta kalamayacağına inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, TBMM ile halkın iktidarını bu topraklarda tesis ederek bugünkü modern, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

Bu vesile ile kendisini tekrar minnet ve şükranla anıyorum. Bu kutlu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek vizyonunu bir kez daha gösteren Atatürk’ün bizlere emanet ettiği TBMM’yi ilelebet ayakta tutacağımıza biz Atatürk kadınları olarak bir kez daha söz veriyoruz. Kadına seçme ve seçilme hakkını tanıyan, kadınlara, gençlere, çocuklara güvenen Atatürk’ün bu güvenini boşa çıkarmayacağız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu, mutlu olsun, yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş:

“TBMM Milli iradenin kalbidir”

Halk iradesinin resmen hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilk gün ki heyecanla kutluyorum.

Ulus egemenliğini tesis eden ve onun teminatı olan, bugün önemi daha fazla hissedilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına da armağan edilmiştir. Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızın bu mutlu günleri de kutlu mutlu olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bugünlere gelmemizi sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canı pahasına vatanımıza hizmet etmiş olan bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anarım.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun

“Sonsuza kadar sahip çıkacağız”

Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımızın tüm ulusa kutlu ve mutlu olmasını diliyorum. Cumhuriyet ilan edilmeden 3 yıl önce “TBMM’yi kurarak Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyen Mustafa Kemal, kurtuluş savaşından sonra kurduğu Cumhuriyet’i de bizlere emanet etmiştir. 23 Nisan’ı dünya çocuklarına armağan eden Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için çalışan başta Mustafa Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi unutmamak, onların izinden gitmemizin bir vatan borcu olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Mustafa Kemal’in çok sevdiğim bir sözü var; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz". Bizde bu sözleri dikkate alarak ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için çok çalışacak ve hiçbir zaman yılmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği Atatürk tarafından gençlere emanet edildi. Bu emanete sonsuza kadar sahip çıkacağız.

Editör: TE Bilişim