SON MÜHÜR/BESTE ÇENGEL/   Gündemin ve sıcak siyasetin konusu olan erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak, Gelecek Partisi Başkanı, erken seçim ön gördüğünü dile getirdi. Yazar, mevcut olan hükümet, erken seçim olmayacak dese de 2022'nin  Mart ayının erken seçim olabiileceğini  tahmin ediyorum diyerek, erken seçimi hem ön görüyorum, hem de çok istiyorum dedi.  

Geçtiğimiz günlerde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, Partisinin Ankara Çankaya ilçe binasının açılışında, “Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve saygılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” demesini, her siyasi parti iktidar olmak ister, kendi liderlerini başkan olarak görmek istemeleri normal, ancak ortada ittifaklar varken içlerinden ortaklaşa bir aday çıkar diye düşünüyorum diyerek değerlendirdi.

“Kendi liderimizi, Cumhurbaşkanı görmek için  siyaset yapıyoruz”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasına karşın; “Siyasi partiler zaten kuruluş amaçları gereği iktadara gelmek ister. İİtidara gelecek olan siyasi parti genel başkanı, doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olmak ister. Biz zaten kendi liderimizi, Cumhurbaşkanı  görmek için isteyerek siyaset yapıyoruz. Türk halkı da bunu istiyor” ifadelerini kullandı.

"Tasarruf genelgesi yerel basına yönelik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan tasarruf genelgesinde gazete ilanlarına ve reklamlarına  ilişkin olarak, içerisinde basının da yer almasına karşın Başkan,” Özellikle özgün olan yerel basına yönelik bu genelge. Neden yerel basın, bu çok açık. Kendimizi ifade edebildiğimiz yer yerel basın. Bugün muhalefet olan partilerin sözüyle dili halka yansıtabileceğim bir tek çizik kanallar merciler bunlar. Bizleri ulusal kanallara çıkartmıyorlar. Ulusal kanallar, bir zümrenin elinde. Nereye kadar gidecek bu ülke böyle? Yani her şeyi günlük güneşlik gösteren bir basın var. Sizce doğru mu? değil anlatıyoruz, nerede anlatabilirsiniz? Sizin gibi işte yerel basın kanallarını anlatalım. Bunların önünü kes kesiyorlar ki artık kimse konuşmasın. Herkes sussun vallahi Türk milleti susmaz ya!” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 “Sen benden, değilsen o zaman ekmek yok” 

Sözlerine; “Yani basın zaten ikiye ayrılmış. Biz basına üzülüyoruz. Basındaki bütün arkadaşlarımızı aslında destekliyoruz. Ama Türkiye'de bir basın var, bir de başka basın var. Bir taraf bolluk içinde, bir taraf kıtlık ve yakta kalmak için çalışan basın. Türkiye'de basın özgür olmalı, reklamlar özgür almalı, parasını özür kazanmalı ve özgür konuşmalı bu yüzden basının yanındayız. Yani o genelge reklam alamazsın, şunu yapamazsın, bunu yapamazsın işte şuradan kısıtlamalar olacak. Buradan bunlar olacak. Anlam veremiyorum ya ülkenin birçok şeye anlam veremediğim gibi buna da anlam veremiyorum. Ama biz gelecek partisi olarak yerel basında yanındayız sözü olacağız, her yerde konuşacağız.  Zaten amacımız bu yoksa siyaset yapmazdık. Amacımız siyasete bir artık bir forma getirmek. Çünkü “sen benden, değilsen o zaman ekmek yok” olmaması istiyoruz. Bütünüz Türkiye olarak iyi basınıyla, esnafıyla, emeklisiyle, işçisiyle memuruyla biz bütünüz ve bütün olarak kural kanun tek çıkacak. Herkes yaşamak için varlığını sürdürmek için para kazanmak zorunda. Basın zaten kazanamazsa birilerini mahkûm kalırsa özgür basın kalmaz. O yüzden biz sizden yanayız” şeklinde devam eti.

“Bir salçalı ekmeğimiz vardı"

Bir yanda sosyal medyaya damgasını vuran” porsiyonları küçültün” diğer yanda “yazlık saray” tartışmalarının sürmesine ilişkin olarak, bizde zaten porsiyon yoktu, biz porsiyon ne unuttuk,. Bizde çeyrek ekmek vardı, içinde de bir salçamız vardı, çocukluğumuz öyle geçmişti diyen Başkan, şimdi salçayı da aldılar artık kuru ekmek var, onu 1.80 yaptılar beyanında bulundu. Halk artık konuşma istemiyor, yapılanları görmek istiyor, inşallah halkımız doğru karar verir artık diye de eklemelerde bulundu.

 “Rant ve para kazanç siyaset üzerine yapılmayacak”

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu ve açıkladığı yolsuzlukla mücadele ve temiz gelecek komisyonunu;” Biz temiz siyaset programını açıklamıştık. Parti politikamızda da var bunlar. Temiz siyasette şu gelecek partide, siyaset yapacak şeklinde olacak. Bu arkadaşlar makam mevki gözetmeksizin e gireceklere bütün Gelecek Partisi'nin üyeliklerini ya da buradaki alacakları görevlerden önce e kendini mal beyanlarını kalacaklar, mal beyanları girdi. Görevi bıraktığı süre içerisindeki mal beyanları her yıl takip edilecek ve siyasette rant ve para kazancı siyaset üzerine yapılmayacak anlamına geliyor. Toplumu biraz da ahlak değerlerinin siyasetin getirdiği ahlak değerlerini ön plana atmak için çıkarılmış bir projedir” şeklinde açıklama yaptı.

“Yapabileceklerimize inanıyorsanız bize bağlanın”

Son olarak partisini değerlendiren Yazar; “Biz seçim vaadi olarak bakmıyoruz, yapabileceklerimizi söylüyoruz. Toplum yıllardan beri seçim vaatlerini doydu. Artık ben mesela sokağa indiğimde bana diyorlar ki başkan vaat vereceksin, konuşma, bize vaat verme. Sadece diyoruz ki geldiğimizde bu vaat değil şunları, şunları yapabileceğimize inanıyorsanız bizimle bağlanın. Bugüne kadar da pek inanmayan görmedim. Genel başkanımızın da siyasette geçmişine bakarak konuşuluyor. Liderimizin geçmişi çok bariz belli, ortada yapmış olduğu görevler var” dedi.

Editör: TE Bilişim