Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından İŞKUR üzerinden 4 bin 346 kişi alımı bugün yapılıyor. GSB sürekli işçi alımları için start verildi. Başvuru sonrasında adayların gözünü çevirdiği kura sonuçları bugün belli olacak. Peki, 2021 GSB işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta, nerede? İşte GSB kura sonuçları sorgulama ekranı gsb.gov.tr ile ilgili detaylar..

İŞKUR üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 346 işçi alımı yapılacağını bildirmişti. Verilen tarih aralığında başvurular gerçekleşti ve adaylar kura çekimi gününe kilitlendi. Sabah saatlerinden bu yana GSB kura sonuçları sorgulama ekranıyla ilişkin aramalar artış gösterdi. Güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi kadroları için GSB sürekli işçi alımı kuraları, bugün noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kuranın ardından binlerce aday istihdam edilebilmek için sınava girmeye hak kazanacak.

2021 GSB işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta?

Gençlik Spor Bakanlığı’nın alımına ilişkin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gerçekleştirilen GSB kura çekimi 15 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 10.00’da Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda (Esertepe Mahallesi, Şehit Mustafa Ercigez Cad. Keçiören/ANKARA) gerçekleştirilecektir. İŞKUR'un ortaklığıyla gerçekleştirilen GSB kura çekimi sonuçları Bakanlığın (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek. Her ilde kurulan komisyon ile belirlenen kura sonuçları, asıl ve yedek liste olarak sistemde yer alacak.

Noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonucunda belirlenen asil adaylar daha sonra ilan edilecek tarihlerde , kendi alanlarında aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını başvurdukları kadronun bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne şahsen teslim edeceklerdir. Kura çekimi sonrası mülakat sınavına girmeye hak kazanan adaylar Bakanlığımızca belirlenecek tarihlerde çağırılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kura çekim sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamasında, ''2021 yılı sürekli işçi alımı kura çekimi neticesinde asıl ve yedek olarak belirlenen adaylara ait listeler yasal süreçlerin tamamlanmasına müteakip Bakanlığımız internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayımlanacaktır.'' ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim