Son Mühür TV’de yayınlanan Ayşegül Koç ile Gün Başlıyor programının bugünkü konukları İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Av. Müjde Harput Apak ve CHP Buca Belediyesi Meclis Üyesi Merve Doğan oldu. Konuklarımız, İYİ Partinin Karşıyaka içinde yürüttüğü çalışmaları,  CHP’nin Buca Belediyesindeki çalışmaları ve gençlerin siyasete bakışlarını değerlendirdi.

Av. Müjde Harput Apak, İYİ Parti Karşıyaka ilçesi olarak 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı tüm coşkuyla kutladıklarını ve etkinliklerin detaylarından bahsederken Akşener’in davetiyle 19 Mayıs’ta meclise gelen gençlerin yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını söyledi.

“TU KAKA EDİLEN BİR GENÇLİK VAR”

Gençlerle gerçekleştirdiği sohbetlerde hepsinin ortak kaygısının gelecek olduğunu, üniversite bitirenlerin iş bulamamaktan zor durumda olduğunu söyleyen Apak, ”Tu kaka edilen bir gençlik var, hepsi ailelerine karşı çok mahcup ve çaresizler. Özel sektördeki işsizlik sebebiyle memur olmayı düşünenlerin memuriyet sınavlarından yüksek puan alsalar bile atanma umutları yok. Çünkü ülkede Liyatsızlık var. Hepsi ne yapalımda yurt dışıa gidelim derdinde, haklılarda ama bu vatan bizim. Herkes bırakırsa kim bu vatana sahip çıkacak.” dedi. 

“GENEL BAŞKANIMIZA İNANILMAZ DESTEK VAR”

Ankara’ya yaptığı ziyaretten bahseden Apak, Sayın genel başkanımıza inanılmaz destek var. Türkiye’nin her yanından, genel merkezin kapısına bir umut kapısına gelir gibi geliyor insanlar . Böyle bir hareketin parçası olmaktan gurur duydum aynı zamanda insanların nasıl bir umut ışığına ihtiyaç duyduğunu da yakından hissettim.” dedi.

“HAFTANIN 6 GÜNÜ STANT, 2 GÜNÜ STK ÇALIŞMAMIZ VAR”

İlçe Başkanı olarak Karşıyaka’da yaptıkları çalışmalara değinen Müjde Harput Apak,” Karşıyaka haftanın 6 günü stant kuruyoruz. Bu vesileyle günde ortalama 13 üyemizi kendi bünyemize dahil ediyoruz. Üyelerimiz yüzdesel olarak kadın ağırlıklı. Hepsi vatan için büyük fedakarlıklar yapıyorlar emekleri çok büyük.

“Haftada iki gün de mutlaka STK’larla ziyaretimiz oluyor. Karşıyakalı olduğum için birçok STK’nın içinden insanlarla ahbaplığım var. O yüzden Karşıyaka’da hem STK’larla hem üyelerimizle büyük bir aile olduk güçlü çalışmalara imza atıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

CHP Buca belediyesi Meclis Üyesi Merve Doğan, en genç kadın meclis üyesi olarak gençler ve kadınların siyasetteki varlığını, Buca’daki sorunları ve çalışmaları değerlendirdi.

Siyasete nasıl başladığından bahseden Merve Doğan, “ Cumhuriyet Halk Partisi’ne Gençlik Kollarından yetişerek geldim. Gençlik kollarında sekreterlik ve il başkan yardımcılığı yaptım, şimdi de meclis üyesi oldum ve yerelde hizmet etmeye devam ediyorum. Liseden beri siyasete ilgim vardı, üniversite hayatımla birlikte harekete geçtim.” dedi.

Z KUŞAĞI HERKESİN DİLİNDE”

Geçnlerin siyasetteki önemine vurgu yapan Merve Doğan, “Gençler gündemi, maalesef ekonomik buhran ve siyasi kasvetin içinde umutsuzlukla takip ediyorlar. Z kuşağı, son zamanlarda herkesin olduğu kadar özellikle siyasi partilerinde çokça dilinde. Hepsi bu kuşak için politikalar üretmeye çalışıyorlar. Daha çok gence ulaşabilmek partimizin hatta tüm partilerin en asli görevlerinden biri oldu.” dedi.

“SEN GENÇSİN BEKLE “

Doğan, parti çalışmalarında genç nüfusun daha aktif olması, görevlendirmede onlara daha çok rol verilmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti. “Partiye üye olduğumda görev alma aşamasında hep sen gençsin bekle lafıyla karşılaştım. Türkiye siyasetinin hunhar halini tattım. ‘Geleceği bekle sen geleceksin’ dediler hep ama bizler yarının liderleri değiliz bizler bugünün ortaklarıyız. Biz genç arkadaşlarımla bu kavramla yola çıktık. Çünkü ülkenin ve siyasetin geleceği ancak böyle düzelir. Biz diyoruz ki bizler bugünün karar alma mecralarında yer almayız.”

“KUŞAK ÇATIŞMASI DEĞİL KUŞAK BİRLİKTELİĞİNİ HEDEFLİYORUZ”

Z kuşağının bu sistemin içinde olmaya çok daha istekli ve cesaretli olduğunu söyleyen Doğan,” Bunun sebebi teknolojiyle gelişen yeni dünya düzenidir. Siyasette tecrübe çok önemli. Tecrübeli insanların gençlerin enerjisine bizim de onların bilgi birikimine ihtiyacımız var. Tam bu noktada biz kuşak çatışması değil kuşak birlikteliğini hedefliyoruz. “dedi.

Kadınların, siyasette de kadın olarak tıpkı hayatta olduğu gibi aynı oranda dezavantajlı olduğunu, kapıyı çalmaktan ziyade, kapıyı kırarak ileriye gitmek zorunda olduklarını söyledi.

Buca’daki genç nüfus yoğunluğuna değinen Doğan,” Buca’da üniversite olması sebebiyle sirkülasyon çok fazla, iki tane gençlik merkezimiz var ama bir merkez daha açmayı hedefliyoruz. Maalesef iktidar tarafından bu süreç plansız ilerliyor, sürekli üniversite açıyorlar ama bu öğrencilerin hepsinin barınma problemi var. Biz Buca’da yurt ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz, ilerisi içinde projelerimiz var. İvedi şekilde yeni projeler oluşturuyoruz. “ şeklinde ifade etti.

BUCA’DA SON DURUM

“İKTİDAR BU BAKIŞ AÇISINDAN VAZGEÇMELİ”

“Bucalılar yıkılan cezaevinin yerine yeşil alan ya da kültür merkezi istiyorlar. Biz de İçişleri Bakanlığı’nın iznini bekliyoruz. Beklerken yanlış bir karar verilmemesi için önerge verdim . Ortak bir komisyon kurulması ve uzlaşı sağlanması, vatandaşın ihtiyacına yönelik olarak çözümlenmesi için komisyon önerisinde bulunduk” dedi ve sözlerini şöyle noktaladı: “Buca metrosu ihalesi onaylandı, açılışla duyuruldu. Maalesef mahkeme yürütmeyi durdurdu. İhalede herhangi bir problem yok usulde eksiklik bulunmuş . Siyasi karar olduğu çok aşikâr. Vatandaş mağdur oluyor. Tunç Soyer çok mücadele verdi, veriyor, sürecinin sonlanmasını bekliyoruz. İktidar bu bakış açısından vazgeçmeli diyoruz.”

Editör: TE Bilişim