Foça’nın efsane belediye başkanlarından biri olarak bilinen Nihat Dirim, vefat etti. 1989-1999 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dirim’in bir süredir hasta olduğu ve tedavi gördüğü belirtildi. Cenaze programının ise henüz netleşmediği bildirildi. Dirim’e, geçtiğimiz haftalarda Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Barış Belediyeciliği Emek Ödülü verilmişti.

NİHAT DİRİM KİMDİR?

Dirim, Foça’da 1989 yılında dönemin iktidar partisi olan Anavatan Partisi’nin elinden 357 oy  fark ile Foça Belediyesini almış, ilçede yaklaşık 20 yıldır süren (yerel) sol iktidarının mimarı olmuştur. Dirim, 2 dönem Foça Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür.

FATİH GÜRBÜZ: 'ASLA UNUTULMAYACAKSIN'

Vafet haberinin ardından üzüntüsünü dile getiren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Çok kıymetli büyüğümüz, değerli insan, Belediye Başkanımız Sayın Nihat Dirim'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Asla unutulmayacaksın" dedi.

SOYER'DEN BAŞSAĞLIĞI

Nihat Dirim'e bir taziye de Tunç Soyer'den geldi. Soyer, "Foça'nın unutulmaz Belediye Başkanı Nihat Dirim'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Her zaman derin bir vefa ile hatırlayacağımız Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim