İstanbul Ümraniye'de yaşayan Ayşe(25) ve Kadir Pirizoğlu(27) çifti 2019 yılının Haziran ayında büyük bir tartışma yaşadı. İddiaya göre aralarındaki tartışmanın sebebi sadakatsizlikti. Olay günü tam da bu nedenle Kadir Pirizoğlu eşi Ayşe Pirizoğlu'nun yanına gitti. Mutfakta bulunan eşini tam 18 yerinden bıçakladı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırladı.

"YARALAMA DEĞİL, ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS" KARARI

İddianamede, Adli Tıp Raporu'na yer verildi. Talihsiz kadının yaralanmasının yaşamını tehlikeye soktuğu kaydedildi. Olayın ardından tutuklanan sanık kendisini, "Bana çile çektirirdi. O yüzden yaraladım" diye savundu. Hakkında "Eşe karşı silahla kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkeme, suçun niteliğinin "Eşe karşı öldürmeye teşebbüs" olduğunu belirterek görevsizlik verdi, davayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. olayla ilgili olarak;

18 yerinden bıçaklanan Ayşe Pirizoğlu ise akıllara durgunluk veren bir savunmalar yaptı; “Bana çile çektirdi, o yüzden yaraladım. Tutuklanınca cinler bana işkence yaptı. Mutfağa gidip çay koyacağım sırada ‘Bismillah’ diyerek elindeki bıçakla bana vurmaya başladı” diye anlattı. Mahkeme sanığı, ‘yaralamadan’ değil, ‘öldürmeye teşebbüsten’ 18 yıl hapse çarptırdı.,

AKLA ZİYAN SAVUNMA: CİNLER İŞKENCE YAPTI

Yargılandığı davanın ilk duruşmasında Kadir Pirizoğlu akıllara durgunluk veren bir savunmaya imza attı. Evlendikten sonra ailesinin kendisini ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırdığını iddia eden Pirizoğlu, "Orada bana ilaçla işkence yaptılar. Tutuklandıktan sonra cinler bana işkence yaptı. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

"BİSMİLLAH DEYİP BIÇAKLADI"

Mağdur eş Ayşe Pirizoğlu ise olaydan önce eşinin psikiyatri servisine götürüldüğünü, hastanenin teşhis koymadığını ifade etti. Olay günü de şu sözlerle anlattı; "Mutfağa gidip çay koyacağım sırada 'Bismillah' diyerek elindeki bıçakla bana vurmaya başladı. Belimden, karnımdan, göğsümden, kasığımdan ve bacağımdan olmak üzere 18 yerimden bıçakladı. Hastanede 4 gün yoğun bakımda, 1,5 hafta da serviste yattım"

"EYLEMİNİ TAMAMLAYABİLİRDİ"

Davanın karar duruşmasında sanığın avukatı da söz aldı. Avukat savunmasında olayın "öldürmeye teşebbüs değil" değil, "yaralama" olarak nitelendirilmesi gerektiğini öne sürdü. Bu düşüncesini de "Eylemini tamamlama imkanı varken son vermiştir" cümleleriyle pekiştirmeye çalıştı.

"HASTAYDIM" SAVUNMASI

Davada son sözü sorulan Kadir Pirizoğlu iseçok pişman olduğunu ifade etti. "Ben bu olayı hastayken yapmıştım, Tedavilerim olumlu neticelendi, şu anda iyiyim. Tahliyemi isterim" dedi.

"YARALAMA DEĞİL, ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS" KARARI

Mahkeme heyeti, sanık Kadir Pirizoğlu'nun eylemini "yaralama" olarak değil, "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" olarak nitelendirdi. 18 yıl hapsine hükmetti. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarına dikkat çeken mahkeme, cezada indirime gitmedi.

Editör: TE Bilişim