Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, geçtiğimiz gün Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’nde Muharrem orucunu açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ağustos’ta başlayacak olan Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne de katılacağı bilgisini paylaştı.

Bir Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisinin Erdoğan’ın katılımını doğrulayarak, “Cumhurbaşkanımız aksilik olmadığı sürece gelmeye niyetli” dediğini aktaran Saymaz, Erdoğan'ın, ilk kez Hacı Bektaş-ı Veli Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılmış olacağını vurguladı. Aynı yetkili etkinliklere Anadolu’nun her şehrinden 1500’e yakın dedenin getirileceğini söyledi.

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’nde Muharrem orucunu açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alevilerle ilgili bir hamle daha geliyor. Erdoğan ilk kez bu yıl, 13 Ağustos’ta başlayacak olan Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Arif Ali Özzeybek’in yürüttüğü çalışmalar sonunda Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’nde Muharrem orucunu açmıştı. İkinci bir adım olarak Erdoğan’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılma kararı aldı. Erdoğan, etkinliklerin başlama günü olan 13 Ağustos’ta Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde olacak."

NE OLMUŞTU?
Ankara’daki Şah-ı Merdan Cemevi, Batıkent Serçeşme Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne, 30 Temmuz günü saldırılar düzenlenmişti. Saldırılarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Olaydan 1 hafta sonra, 6 Ağustos'ta Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıların ardından 8 Ağustos'ta ilk kez bir cemevini ziyaret ederek Hüseyin Gazi Cemevi'nde muharrem iftarına katılmıştı.

Editör: TE Bilişim