İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ve kadınlara mesleki eğitim verme hedefiyle hazırlanan ‘Yeşeren Umutlar Projesi”ne katkılarından dolayı EGSD’ye teşekkür plaketi verildi. Toplam 42 kadının eğitim aldığı ve sertifikalarına kavuştuğu törende, bu proje kapsamında eğitim alan 12 kadının çeşitli firmalarda istihdam edilmesini sağlayan EGSD plaket ile ödüllendirildi.

İzmir merkez ve ilçelerinde ikamet eden ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazandırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için gerçekleştirilen “Yeşeren Umutlar” projesinin sertifika töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

EGSD’nin de destekçileri arasında olduğu proje kapsamında ‘Giyim Üretim Teknolojisi Meslek Edindirme Kursu’nu başarı ile tamamlayan 42 kursiyere, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve destek sunan kuruluşların temsilcilerinin katıldığı bir tören ile sertifikaları verildi.

Köşger: “Her birey kabiliyeti doğrultusunda yetiştirilmeli”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger törende yaptığı konuşmada, kalkınmış, gelişmiş, müreffeh ülkelerin her bir ferdini kendi kabiliyeti doğrultusunda istihdam eden, kullanan, onu üretken hale getiren ve vatanın her bir karışını değerlendiren ülkeler oluştuğunu söyledi. Köşger, kadınların da iş sahibi olmalarının kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve ailelerine katkıda bulunuyor olmaları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Şahne: ”Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi kadın istihdamı ile ölçülür”

İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de, “Projemizin amacı dezavantajlı kadınların hayatına dokunabilmek ve hayata karşı dimdik ayakta durmasına yardımcı olmaktır. Biz bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin o ülkenin kadın istihdam oranıyla doğru orantılı olduğunu biliyoruz. Bu proje ile ülkemizdeki kadınların istihdamına toplum içindeki statülerini daha yukarılara çıkararak eğitim ve sosyal hayattaki yaşam kalitesini artırmayı amaçladık” diyerek projeye destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ertuğrul: “İstihdam noktasında her zaman varız”

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ise bu plaketin son derece anlamlı ve değerli olduğunu ifade ederek, “EGSD olarak hem özel sektör ile hem de kamu kurumları ile sıkı ilişkiler içindeyiz. Özellikle kadınların eğitimi konusunda özel bir hassasiyet ile konuya yaklaşıyoruz. Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında eğitim görerek mesleki yetkinlik kazanan 42 kadından 12’sinin EGSD olarak istihdam edilmesine aracılık ettik, bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.

Bu projenin önümüzdeki dönemde de süreceğini ve istihdam konusunda katkı koymaya devam edeceklerini söyleyen Ertuğrul, “Hazır giyim ve tekstil sektöründe kalifiye eleman son derece değerli. Eğitimli, kalifiye her çalışana kapılar ardında kadar açılıyor. Bunun için aracı olmaya devam edeceğiz, yeter ki kadınlarımız eğitimlerini alsınlar, başarıyla kurslarını bitirsinler. Tüm kursiyerleri kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim