SON MÜHÜR/BESTE ÇENGEL / Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs, Türkiye’deki otelcilik sektörünü de zor duruma soktu. Tüm zamanların rekorunun kırıldığı 2019 yılından sonra; 2020 yılında yüzde 71,4 gerileyen yabancı turist sayısı, sezonun yüzde 75,7 gibi büyük bir gerilemeyle kapatılmasına neden oldu.

Türkiye için 25 milyon turist hedefleniyor

Ancak tüm Dünya’da Korona virüs aşı çalışmalarının olumlu sonuçlanması, aşı uygulamalarının yaygınlaşması ve yüksek oranlara çıkmasından dolayı, 2021 yılının olumlu geçeceğine dair iyi sinyalleri veriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapmış olduğu açıklamada, bu yıl tüm Türkiye için 25 milyon turist hedefini ortaya koydu. “Geçen yıldan fazla iç turizm hareketliliği söz konusu olacağını, İç pazardaki hareketliğin Ege turizmine önemli ölçüde yansıyacağını düşünüyoruz” diyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ümitlerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Ege bölgesinde en çok tercih edilen beldeler!

Ramazan Bayramı’nı eve kapanarak geçirdiğini dile getiren Mehmet İşler, Temmuz'dan itibaren birtakım kısıtlamaların kaldırılması ve yumuşatılmasıyla birlikte ciddi bir taleple karşılaştıklarını belirterek;” Vatandaşlarımız Ramazan Bayramı'nın acısını çıkartırcasına talepte bulunuyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilini dokuz gün olarak ilan etmesin ardından, tatil planları yapan vatandaşlar kadar turizm sektörünün de yüzü gülecek. Türkiye’deki 9 günlük bayram tatili için yerli turistin tatil durağının Ege bölgesi olduğunu ifade eden Başkan, yerli ve yabancı turistin tercihinin; Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık, Didim, Kuşadası, Marmaris gibi beldelerden yana kullandıklarını söyleyerek, tesislerde, 12 Temmuz'dan başlayarak ciddi bir talep ve yoğunluğu oluştuğunu belirtti.

Ege otelleri bayramda yüzde 100 dolu

1 Temmuz normalleşmesi ile tesis doluluklarının yüzde 90-95 oranında dolduğunu ifade eden Başkan, Bayram tatili ile yüzde 100’e artacağını söyledi. Bayram tatili için 10 milyon turist ve 10 milyar liralık bir hareketliliğin oluşmasını beklediklerini söyleyen Mehmet İşler; “yerli turistin özellikle Fethiye’den Marmaris, Bodrum, Didim, Kuşadası, Pamucak, Özdere, Çeşme, Foça, Dikili, Ayvalık ve Asos’a kadar uzanan bölgeyi, Ege'de herkese ve her keseye hitap eden tesisleri tercih etmesi biz turizmcileri sevindiriyor” dedi.

“Vatandaşlar virüsten panik olmasın”

Corona nedeni ile panik yaşayan vatandaşların tedirgin olmasın diyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, tüm otellerin ve tesislerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca belirlenen 150 kriteri yerine getirerek güvenli turizm sertifikası alan tesislerin son derece güvenli olduğunu dile getirdi. Maske- mesafe- hijyen kurallarına uyan vatandaşların huzur içinde ve hijyenik koşullarda tatil yapacağının da garantisini verdi.

Editör: TE Bilişim