SON MÜHÜR-HABER MERKEZİ/Günlerdir süren orman yangınları, halen kontrol altına alınamadı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınlarına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “29’unda Manavgat’taydık. En büyük yangın oradaydı. Başka yörelere de sıçradı. Otlar, kurumuş ağaçlar, sıcaklık rekorları her şey yangın çıkarmaya müsait. Bu bir terörist sabotaj da olabilir, rantsal bir iş de olabilir, hatta mangala gidenlerin ufak bir ateşi bile olabilir. Somut bir şey söylemek yanlış olur, şu an için mümkün değil. Kontrol altına alındıktan sonra, ciddi bir çalışma yapılmasında fayda var.” şeklinde konuştu.

“Uçak yok, varsa neden göndermiyorsunuz?”

Ak Partili isimlerin, sosyal medyada paylaştıkları her şeyi doğru, başka insanların paylaştıklarının yanlış olduğunu düşündüğünü ileri süren Başkan Yardımcısı Kılıç, bunu doğru bulmadığını, söylenilenlerden ders çıkarılması gerektiğini vurguladı. Başkan Yardımcısı Kılıç, “Uçak yok, varsa neden göndermiyorsunuz? 3 uçak var. biraz daha kiralanmış falan. Olmaz! Birer tane yangının çıkacağının garantisi mi var? Bir anda her yerde çıkınca, söndürmede yetersiz kalıyoruz. Depremle ilgili hazırlık yapmaya çalışıyorsak, selde, yangında da yapılması gerekmez mi? Felaketler böyle bir şey, aniden gelir. Dün Van’da oldu. Türkiye’nin birçok bölgesinde sel, deprem felaketi gibi aklımıza gelmeyen birçok felaketle karşı karşıyayız. Bunlara karşılık bir hazırlık yapmamız gerekir. Bu yangınlar yaz aylarında çıkıyor. Öncesinde hazırlık yapılması gerekiyor. Arazöz, uçak alınacaksa alınıp hazır olunması gerekiyor. Genel yönetimin ve yerel yönetimin hazırlıklı olması gerekiyor. Orman bakanlığına değil yerel yönetim de geçerli. Erk devlettir onun yönetimidir. Tebdirleri alması gereken devlettir” ifadelerini kullandı.

“Dünya kadar faiz ödeyeceğinize, yangın uçağı alın”

Afetlerde tüm mal varlığını yitirmiş olan vatandaşlara, devletin destek eli uzatmasının altını çizen Başkan Yardımcısı Kılıç, Türkiye’nin kesinlikle aciz bir ülke olmadığını belirtti. Onca insanın evinin yanıp kül olduğunu bildiren Başkan Yardımcısı Kılıç, “ Tüm imkanlarımız var. Doğru yerde, doğru zamanda değerlendirmemiz gerekiyor parayı. Betona para gömüleceğine, yangın uçağı alsaydık, dünyalar kadar faiz ödüyoruz. O kadar borçlanıp faiz ödeyeceğimize, hastaneler otoyollar yap işlet devretle yapılan havalimanları yerine bu tür şeylere yatırsaydık, ne başka bir kurum başka bir kuruma katkı yapmak zorunda kalırdı. Bir bakanlık öteki bakanlığa para aktarabilir. Çıkartılacak bir genelgeyle hallolabilir. Diyanet’ten de başka kurumlardan da yapılır. Tez zamanda bunları yapmış olmamız gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim