Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından ilki İstanbul’da düzenlenen ‘CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne bu yıl 5-6 Kasım tarihlerinde İzmir ev sahipliği yapacak. 
Fuar İzmir’de gerçekleşecek zirvede CHP’li 160 belediyenin yanı sıra bu belediyelerin başarılı uygulamalarında iş birliği yaptığı kooperatifler de yerini alacak. Belediyeler ve kooperatifler Fuar İzmir’de kurulacak stantlarda kendilerine ayrılan alanlarda tarımsal ürünlerinin yanı sıra yerelde kalkınma uygulamalarına dair bilgilendirmelere de yer verecek. 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da zirvenin ilk günü kente gelmesi ve açılışta partinin tarım politikalarını detaylandıran bir konuşma yapması bekleniyor. 
Öte yandan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 27 Ekim günü zirveye özel bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nin programı ve detayları kamuoyuyla paylaşılacak. 
 

Editör: TE Bilişim